2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A cél, hogy „fellázadjunk és ráijesszünk a hatalmasokra”

2016. április 5., kedd 10:49, frissítve: csütörtök 11:10

Rendőrökkel csaptak össze egy kormányellenes tüntetés résztvevői Párizsban. A demonstrálók a tervezett munkaügyi reform ellen tiltakoztak. A kormány javaslatai szerint a jövőben szélesebb jogkörben dönthetnek a vállalatok az alkalmazottak szerződéseinek részleteiről.

Dulakodás volt a rendőrök és a tüntetők között a párizsi Köztársaság téren. Az egyenruhásoknak fel kellett tartóztatnia a tömeget, amely a főváros központjában akart felvonulást rendezni. A dühös demonstrálók már zsinórban az ötödik éjszakát töltötték itt, hogy a kormány tervezett munkaerő-reformja ellen tiltakozzanak.

„Ez egy gyönyörű megmozdulás, mert mind itt vagyunk együtt, mindenféle emberek. Én az egyik bizottság tagja vagyok, nincs szóvivőnk, mindannyian felszólalhatunk, ez csodálatos. Az a cél, hogy visszaadjuk a reményt és elérjük, hogy az emberek megint akarjanak politizálni. Mindenki nagyon csalódott a jelenlegi franciaországi helyzet miatt” – közölte az egyik résztvevő.

A francia kabinet azt akarja, hogy a jövőben a munkaadóknak nagyobb mozgásterük legyen a szerződési feltételek meghatározásakor. A szakszervezetek szerint a törvénymódosítás miatt romlani fognak a munkakörülmények.

„Az a cél itt Párizsban és Franciaországban mindenhol, hogy fellázadjunk, és ráijesszünk a hatalmasokra; mint ahogy az történt sok más országban is. Azt akarjuk, hogy mostantól ők féljenek, ne mi” – hangsúlyozta egy másik demonstráló.

A törvényjavaslat jövő héten kerül a párizsi parlament elé.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!