2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sárga csikó nyomában

Következik:

Híradó 12:00

17 halottja van a vonatbalesetnek

2016. november 3., csütörtök 12:16, frissítve: csütörtök 12:39

Pakisztánban 2 expresszvonat ütközött össze. A balesetben 20-an meghaltak, 40 sérültet szállítottak kórházba Karacsiban. Sok sérültet a roncsok közül kellett kimenteni.

Pakisztáni katonák és civilek emelik ki a roncsok közül a vonatbaleset áldozatait. A dél-ázsiai ország legnagyobb városában, Karacsiban két expressz ütközött össze egymással.

„A vonatunk az állomáson várakozott, amikor hátulról nekünk jött egy másik vonat, hirtelen nagy lökést éreztünk. Nem tudtuk, mi történt. Az utolsó kocsi felborult, mindenütt sérültek feküdtek. Nagyon rossz állapotban lévő embereket emeltünk ki” – mondta az egyik sérült.

A mentőalakulatoknak órákig tartott a roncsok közé szorult halottak és a sérültek kiemelése. „A vonat utolsó kocsijában még mindig vannak beszorult utasok, akik életben vannak. Megpróbáljuk a vonat tetejét kivágni és azon keresztül kihozni őket” – vázolta a helyzetet a vasúti rendőrfőkapitány.

Az első jelentések szerint az egyik vonat rossz jelzést kapott, ez okozhatta a balesetet. A szerencsétlenség miatt megbénult Karacsi és az ország több régiója között a vasúti közlekedés. Pakisztánban gyakoriak a vonatbalesetek, a legtöbb helyen még a gyarmati időkből származó szerelvények közlekednek a hálózaton. Szeptemberben 4-en haltak meg, 93 megsérültek, amikor egy gyors- és egy tehervonat ütközött össze.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!