2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Több mint 100 ember égett halálra a gáztelepen

2015. december 25., péntek 16:29, frissítve: péntek 21:39

Több mint százan haltak meg Nigériában, miután felrobbant egy gázpalacktöltő telep. Az eset Nigéria többségében keresztények lakta részén történt, ahol éppen azért álltak sorba, hogy karácsony előtt utántöltsék a gázpalackokat. A túlélők között van, aki merényletre gyanakszik.

Egy gáztartály lángolt Nnewi városában, ahol tűz ütött ki egy lakossági gázpalacktöltő telepen. A helyi sajtó szerint a tüzet az okozta, hogy egy tartályautó a kötelező hűtési idő kivárása nélkül akarta áttölteni a gázt a telepen. A robbanás következtében több mint százan meghaltak azok közül, akik a karácsonyi készülődéshez akarták újratölteni a palackjukat.

Az áldozatok többsége órákig állt a sorban, amikor délelőtt 11 óra körül bekövetkezett a tragédia. Az egyik nő azt állítja, hogy nem baleset történt. „Egy bombát láttam. Szóltam a körülöttem lévő embereknek, és futni kezdtünk, mert az egy nagyon veszélyes dolog. Futás közben lökést éreztem a hátamban és a földre estem. Ezért történt mindez velem” – mesélte Chika Nwokolo.

A robbanás következtében autók és épületek égtek ki, voltak akik saját autójukban vagy lakásukban vesztették életüket. A tűzoltóknak ugyanis csak több óra alatt sikerült eloltaniuk a lángokat. A településen nem működik tűzoltóság, ezért csak késve kezdték meg az oltást – emiatt a kiérkező egységeket majdnem meglincselte a tömeg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!