2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Zila János: Brüsszelben ebből csak két szót nem értenek, a keresztényt meg a kötelességet + videó

Sokkal rosszabb a helyzet Németországban, mint Angela Merkel idejében- ezt mondta az alapjogokért központ vezető elemzője szombaton, a magyar miniszterelnök beszéde után. Orbán Viktor a háború témáját is körbejárta Tusványos zárónapján.

  • Zila János: Brüsszelben ebből csak két szót nem értenek, a keresztényt meg a kötelességet + videó

Zila János, alapjogokért központ vezető elemző: "Brüsszelben ebből csak két szót nem értenek, a keresztényt meg a kötelességet." - reagált az alapjogokért központ vezető elemzője a magyar miniszterelnök szavaira, mikor Tusnádfürdőn azt mondta, keresztény kötelességünk, hogy azt tegyük, amit cselekednünk kell.

Zila János azt mondta: a németek bábbá váltak, semmi önállóságuk nincs, egyik nap azt mondják, hogy csak sisakokat adnak az ukránoknak és másnap már tankokat küldenek.

Zila János, az alapjogokért központ vezető elemzője: "Hozzáteszem, hogy még Merkel idejéhez képest is nagyon rosszul állunk. Teát, ugye Merkel, mikor kancellár volt, akkor tört ki a Krími konfliktus és Merkel a hóna alá csapta a francia elnököt, ugye Berlin-Párizs tengely és gyakorlatilag sikerült így-úgy, de befagyasztani azt a konfliktust, megállt a háború, mert Európa érdeke ehhez kötődött. Gyakorlatilag Európa gazdasági rendszerét a háború és a rátelepedő szankciós politika egy ilyen kis kalapáccsal apró darabokra veri."

A XXI. század intézet vezető elemzője pedig már arról beszélt, hogy más országokkal ellentétben, Magyarország a realitás talaján áll, ha a háborúról van szó.

Deák Dániel, vezető elemző, XXI.század intézet:"Nagyon sok esetben azt tapasztaljuk, hogy a brüsszeli vezetés, a nyugat-európai politikusok, mint hogyha teljesen elszakadtak volna a politikai realitástól. Magyarország továbbra is a realitás talaján áll, tehát, amikor a háború ügyéről beszélünk, a különféle globális folyamatokról beszélünk, akkor mindenképpen az tapasztalható, hogy Magyarország az a valóságot látja, a realitást látja, reálisan képviseli azt az álláspontot a világban, ami mellett folyamatosan kiáll és sajnos azt látjuk, hogy Brüsszelben erre még továbbra sem képesek."

Deák Dániel hozzátette, egyértelműen a háború okozta, hogy Európa gazdasága szenved, ezért is célja a magyar kormánynak, hogy mielőbb béke legyen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!