2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:25

Külföld

Zelenszkij–Putyin-békecsúcs összehozásán dolgozik Orbán Viktor

A „béke barátai” címmel jelent meg egy írás a svájci Weltwoche-ban, amelyben a főszerkesztő, Roger Köppel azt írta, hogy Orbán Brazíliával és Kínával közösen egy olyan csúcstalálkozót szervez, amelyen ott lenne Oroszország és Ukrajna is - írja a Mandiner.

  • Zelenszkij–Putyin-békecsúcs összehozásán dolgozik Orbán Viktor

A beszámoló szerint a lap úgy tudja, a konferencián megjelenne Svájc és Franciaország vezetése is. Az, hogy pontosan mikor és hol lenne ez a konferencia, még kérdéses.

Az öldöklésnek véget kell vetni”

– mondta a miniszterelnök a Weltwoche főszerkesztőjének, akivel együtt utazott el Csehországba Milos Zeman korábbi cseh elnök születésnapi ünnepségére.

Az újság felidézi, Orbán intenzív tárgyalásokat folytatott a múlt héten Kínával és Brazíliával, hogy mihamarabb létrejöhessen a Zelenszkij–Putyin-békecsúcs. A Weltwoche felidézi, hogy a magyar miniszterelnök miután hazánk átvette az unió soros elnökségét, béketurnéra indult, járt Kijevben, Moszkvában, Kínában és az Egyesült Államokban, hogy mielőbb létrejöhessen a tűzszünet és véget vessen a háborúnak. 

A svájci lap azt írja, hogy Orbán arról győzködte az ukrán elnököt, ki fog futni az időből, ám Zelenszkij ellenkezőleg látja, még mindig hisz abban, hogy katonai erővel le tudja győzni Oroszországot. Putyin azt tolmácsolta Orbánnak, hogy nyerésre áll Ukrajnában, szétzúzza Zelenszkij seregét, ezért az orosz elnök feleslegesnek tartotta a tárgyalásokat. 

Ezt a blokkolt helyzetet próbálja Orbán most nemzetközi nyomással feloldani

– írja Köppel, aki szerint jelenleg viszonylag fagyos a kapcsolat Magyarország és Brazília között, ugyanis Orbán magára haragította a megválasztott elnököt, Lulát, hogy nyíltan kihívójának, Bolsonarónak drukkolt. A Weltwoche szerint a korábbi nézeteltérések ellenére Orbánnak sikerült meggyőznie Lulát, támogassa a békekonferencia tervét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Romániában újabb áradástól tartanak

Romániában újabb áradástól tartanak

Az országos vízügyi intézet három Galac megyei folyóra harmadfokú riasztást adott ki, amely vasárnap éjféltől lép életbe, Havasalföld és Moldva összes többi hegy- és dombvidéki folyóján pedig másodfokú a készültség.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kormányra kerülhet Orbánék szövetségese

Kormányra kerülhet Orbánék szövetségese

Az Osztrák Szabadságpárt nyerhette az ausztriai választásokat. Az FPÖ a szavazatok 28 százalékát gyűjthette be, ami több mint 11 százalékos erősödést jelent a korábbi választásokhoz képest.
Jemeni célpontokat támadott Izrael

Jemeni célpontokat támadott Izrael

Izrael légicsapást mért az Irán támogatását élvező húszi felkelők kezén lévő jemeni Hodeida kikötőjére vasárnap - közölte az izraeli hadsereg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!