2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Zelenszkij tanácsadója már tagadja, hogy azt mondta: jövő év elején elzárják a Barátság kőolajvezetéket + videó

Mégsem áll le a Barátság kőolajvezeték – írta meg a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja: Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij tanácsadója tagadja korábbi kijelentését, miszerint Ukrajna elzárja a – többek között Magyarországot is ellátó – Barátság kőolajvezetéket.

  • Zelenszkij tanácsadója már tagadja, hogy azt mondta: jövő év elején elzárják a Barátság kőolajvezetéket + videó

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója, Mihajlo Podoljak nemrég a Telegarmon tett közzé egy bejegyzést, amelyben tagadja saját kijelentését a Barátság kőolajvezeték 2025. január elsejével történő lezárásáról.

Az ukrán tisztviselő most azt mondta, hogy a tranzit 2029 végéig, a szerződés lejártáig biztosan folytatódik.

„Ukrajna teljes mértékben teljesítette és teljesíteni fogja szerződéses kötelezettségeit az ilyen megállapodások lejáratának meghatározott időpontjáig. 

Ez vonatkozik az európai országokkal való kétoldalú kapcsolatainkra is” – mondta Podoljak.

Ráadásul Podoljak nyilatkozatában Szijjártó Péter is felfedezte a hibát, mondván, az eddigi hivatalos kijevi jelzések teljesen ellentétesek az ukrán elnöki tanácsadó friss nyilatkozatával. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy csak a sajtóból értesült a kijelentésről.

A hivatalos jelzések ezzel teljesen ellentétesek. Eddig minden egyes hivatalos csatornán azt az értesítést kaptuk Kijevből, hogy Ukrajna teljesíti a szerződéses kötelezettségeit, és biztosítja a tranzitot az olajszállítások vonatkozásában Magyarország és Szlovákia felé 

– mondta. „Mi ezen hivatalos jelzéseket tudjuk csak figyelembe venni, sajtóhíreket pedig nem akarunk kommentálni” – tette hozzá.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Dánia újabb F-16-osokat ad át Ukrajnának

Dánia újabb F-16-osokat ad át Ukrajnának

Ukrajna az idei év végéig újabb dán F-16-os vadászgépeket kap - jelentette be Troels Lund Poulsen dán védelmi miniszter a Ritzau hírügynökségnek adott interjújában, amelyből a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál idézett hétfőn.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matteo Salvini nemzetközi mozgósítást hirdetett

Matteo Salvini nemzetközi mozgósítást hirdetett

Nagyszabású nemzetközi mozgósítást hirdetett meg a biztonság, a gondolatszabadság, a nemzeti szuverenitás védelmében Matteo Salvini október 6-ra a lombardiai Pontidába azt követően, hogy egy migránsokat szállító hajó feltartóztatása miatt az olasz ügyészség hat év börtönbüntetést kért rá - közölte a Liga párt hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!