2022. 07. 02. Szombat Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Külföld

Zelenszkij szerint az orosz hadsereg mindent el akar pusztítani a Donyec-medencében

Az orosz hadsereg igyekszik szorosabbra fűzni erejét a kelet-ukrajnai Donyec-medencében Luhanszk térségében, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint fokozta támadását azzal a céllal, hogy "mindent elpusztítson".

"A Luhanszki területen az oroszok minden irányból egyszerre nyomulnak előre" - közölte Szerhij Gajdaj luhanszki kormányzó szerdán a Telegram közösségi oldalon.

"A helyzet a Donyec-medencében rendkívül nehéz" - mondta Zelenszkij kedd este. "Az orosz hadsereg minden erejét, amellyel még rendelkezik, bevetette (ebben) a támadásban, mert mindent el akar pusztítani" - fogalmazott az ukrán elnök.

"Folytatni fogjuk a különleges katonai műveletet, amíg minden célt el nem érünk" - hangsúlyozta kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Azt is hangsúlyozta, hogy Moszkva hosszan tartó támadásra készül Ukrajnában.

Az ukrán vezérkar szerint Moszkva a szárazföldi csapatok támogatására egyre inkább beveti légi erejét.

Szerhij Gajdaj "egyre intenzívebb ágyúzásról" számolt be, és azt állította, hogy "az orosz hadsereg célja Szeverodonyeck, a Luhanszktól északnyugatra fekvő stratégiai fontosságú város teljes megsemmisítése".

"Mi előőrs vagyunk, amely visszatartja és vissza is fogja tartani a támadást. Az ellenséges hadsereg túlereje ellenére győzni fogunk, mert a földünkért harcolunk" - mondta, a Luhanszki terület helyzetét összehasonlítva Mariupol térségéével.

"Az orosz offenzíva a Donyec-medencében kíméletlen harc, a második világháború óta a legnagyobb európai földön. Felszólítom partnereinket, hogy gyorsítsák fel a fegyverek és lőszerek szállítását" - mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

Zelenszkij elnök is ismételten "nehézfegyvereket, rakétagránátokat, harckocsikat, hajóelhárító fegyvereket és egyéb fegyvereket" kért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!