2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 22:50

Külföld

Zelenszkij Romániában: Kijev továbbra is megkapja Bukarest teljes körű támogatását

Megkettőzik a Románián áthaladó ukrán gabona mennyiségét. Erről állapodott meg a két ország államfője. Az orosz-ukrán háború kitörése óta először látogatott Volodimir Zelenszkij Romániába. Klaus Iohannis arról biztosította ukrán kollégáját, hogy minden támogatást megkap tőlük. Ugyanakkor a román parlamentben nem engedték beszédet tartani.

  • Zelenszkij Romániában: Kijev továbbra is megkapja Bukarest teljes körű támogatását

A látogatás során, amely érezhetően visszafogott hangulatban zajlott, elhangzott, hogy stratégiai partnerség szintjére emelték a két ország kapcsolatát. Így a továbbiakban új határátkelőket nyitnának, munkahelyek megteremtésére és közös infrastrukturális fejlesztésekre fókuszálnak.

Klaus Iohannis államfő kiemelte, Kijev továbbra is megkapja Bukarest teljes körű támogatását, beleértve a katonai jellegűt is, mindaddig, amíg ez szükséges. Amint az kiderült, a katonai támogatás főleg tüzérségi és légvédelmi fegyverek szállításáról szól. Szó esett arról is, hogy megdupláznák a Románián áthaladó ukrán gabona mennyiségét.

Bukarest ígéretet tett arra, hogy az év végéig döntést szorgalmaz Ukrajna és Moldova Európai Uniós tárgyalásainak megkezdéséről is. Amint az várható volt, az ukrajnai román kisebbség helyzete is terítéken volt. Elhangzott, mindkét fél azonos jogokat szeretne az oktatás és a nyelvhasználat terén, tehát úgy az ukrajnai románokat, mint a romániai ukránokat is azonos jogok illessék meg.

Nyitókép: Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!