2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Zelenszkij kiakadt, mert egyre többen szereznek orvosi mentességet a katonai szolgálat alól

700 kilométerre lévő célpontokat is tudnak támadni új, saját gyártmányú nagy hatótávolságú fegyverekkel - ezt állítják az ukránok. Volodimir Zelenszkij közben azért háborodott fel, mert egyre többen szereznek orvosi igazolást arról, hogy nem vehetnek részt katonai szolgálatban.

  • Zelenszkij kiakadt, mert egyre többen szereznek orvosi mentességet a katonai szolgálat alól

Újabb ukrán drónt lőtt le Moszkvánál a légvédelem. Az orosz főváros repülőterein az elmúlt hetekben többször felfüggesztették a járatokat a város elleni ukrán támadások miatt. Csak csütörtökön 40 járat késett a történtek miatt.

Az Oroszország által elfoglalt Krím felett is cirkálórakétát lőttek le - közölte a félsziget vezető tisztségviselője. A lakosokat arra szólították fel, hogy „maradjanak nyugodtak”, és „bízzanak a hivatalos információforrásokban”.

Eközben az orosz erők egy nap alatt 25 alkalommal támadták az ukrajnai Szumi régiót. A 211 robbanásban legalább három magán-lakóépület, két traktor, két adminisztratív épület és néhány mezőgazdasági berendezés megrongálódott.

Tovább dúlnak a harcok a frontvonalakon is, ukrán tisztviselők sikerekről számoltak be a déli ellentámadásban.

Keleten Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka „pozitív dinamikáról” számolt be Bahmutban. Északon azonban az orosz csapatok keményen tartják állásaikat - erről pedig az ukrán védelmi miniszter-helyettes számolt be.

A The Guardian arról ír: Volodimir Zelenszkijt felháborította, hogy egyre többen próbálnak orvosi mentességet szerezni, hogy így kerüljék el a katonai szolgálatot.

"Van példa olyan régiókra, ahol tavaly február óta megtízszereződött az orvosi bizottsági döntések miatti felmentések száma a katonai szolgálat alól. Teljesen világos, hogy milyen döntésekről van szó. Korrupt döntésekről" – fogalmazott az elnök az esti videóüzenetében, majd hozzátette, bevetik a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsot, hogy kivizsgálják az eseteket.

Moszkva azt állítja végeztek két ukrán szabotőrrel, ötöt pedig elfogtak Brjanszknál. Az Ukrajnával határos orosz régiók egyre többször számolnak be arról, hogy az ukránok átlépik a határt.

Kijev vezérkara pedig orosz veszteségekről közölt friss adatokat. Információik szerint a háborúban eddig több mint 260 ezer orosz katona esett el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A CNN-en panaszkodott a Partizános Gulyás Márton

A CNN-en panaszkodott a Partizános Gulyás Márton

Az autoriter magyar vezetőért lelkesedtek az amerikai konzervatívok a CPAC budapesti rendezvényén – írja a CNN. A cikk hangneme nem meglepő, hiszen az amerikai baloldal kifejezetten ellenséges narratívában számolt be az egyébként nagy sikerrel záruló eseményről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!