2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Zelenszkij akár hitelből is finanszírozná a háborút + videó

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy ukrán televíziónak adott interjú során elmondta, hogy már nincs választásuk, készek akár hitelre is segélycsomagot kapni az Egyesült Államoktól. A befagyasztott orosz eszközökre térve elmondta, hogy minél hamarabb meg kellene lépni azt, hogy Ukrajna hozzájusson a több száz milliárd dolláros vagyonhoz.

  • Zelenszkij akár hitelből is finanszírozná a háborút + videó

Ukrajna azt fontolgatja, hogy katonai segélycsomagot kap az Egyesült Államoktól hitelre – írja az Unian hírügynökség, idézve Volodimir Zelenszkij az 1+1 ukrán televíziós csatornának adott interjúját. Az ukrán elnök elmondta, hogy jelenleg sok lehetőséget mérlegelnek. Megosztotta, hogy nemrég Ukrajnában járt egy amerikai szenátor, aki felvetette a hitel lehetőségét. Zelenszkij közölte, bármilyen lehetőségbe beleegyeznek.

Ha felajánlanák, hogy ma hitelre adják a csomagot, vagy egy év múlva ingyen, csak ma mondanánk igent. Itt nincs választás. Túl akarunk élni és győzni akarunk. Ezt különböző módokon próbáljuk elérni

– mondta Zelenszkij. 

A befagyasztott orosz vagyonra térve elmondta, hogy kifejezetten hálás akkor, amikor a britek azt mondják, hogy a több száz milliárd dolláros vagyont adják Ukrajnának. Megjegyezte, hogy ez nemcsak a szavak szintjén kellene megnyilvánuljon, hanem meg kellene lépni ezt a döntést.

Hozzátette, hogy ezt a pénzt a hazai termelés fejlesztésére lehetne fordítani. Az azonban nem biztos, hogy amerikai fegyverek vásárlására lehetne költeni, mivel ehhez az ország politikai döntése szükséges.

Zelenszkij azt is megmagyarázta, hogy miért nem sietnek az országok Ukrajnának adni a befagyasztott orosz pénzeket. Álláspontja szerint más országok vezetői attól tartanak, ha a vagyon ukrán kézre kerülne, akkor már nem kamatozna, nem hozna hozamokat. A hírügynökség megjegyzi, korábban Zelenszkij a CNN-nek adott interjúban elmondta, hogy amerikai segítség nélkül Ukrajna számára nehéz lenne nemcsak új eredményeket elérni a harctéren, hanem idén is folytatni a védekezést.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico állapota lassan, de továbbra is javul

Robert Fico állapota lassan, de továbbra is javul

Közben a TASR közszolgálati hírügynökség jelentése szerint Juraj Blanár külügyminiszter megerősítette, hogy ő fogja helyettesíteni Robert Ficót az ukrajnai helyzettel kapcsolatban júniusban, Svájcban rendezendő konferencián.
Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Elég lesz, túl sok a „buzulás” – hangzott el a pápa szájából az olasz püspöki kar zárt ülésén a minap, utalva arra, hogy ne engedélyezzék a homoszexuális szeminaristák felvételét. Erről írt a The Guardian brit napilap. Ferenc pápa oldott beszélgetésen mondta ezt az olasz püspökök társaságában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!