2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

ZDF: Terrorcselekménynek minősítették a Limburgban történt teherautós ütközést

Terrorcselekmény történt hétfőn Németországban - értesült a ZDF országos közszolgálati televízió. A Hessen tartományi Limburgban egy 30 éves szíriai férfi egy lopott teherautóval neki hajtott több autónak. A támadásban 9 ember sérült meg, köztük a teherautó sofőrje. A dpa hírügynökség szerint a tettes 2015-ben érkezett Németországba menekültként, 2016-ban pedig korlátozott menedékjogi státuszt kapott.

  • ZDF: Terrorcselekménynek minősítették a Limburgban történt teherautós ütközést

Rendőrök, mentők és tűzoltók lepték a Hessen tartományi Limburg belvárosát. A kisvárosban hétfő késő délután egy szíriai migráns egy lopott kamionnal belehajtott több autóba. Szemtanúk arról számoltak be, hogy az elkövető az ütközés előtt felgyorsította a járművet. A támadás után vérző sebekkel szállt ki a vezetőfülkéből. A férfi többször is azt kiabálta, hogy Allah! Az akcióban 9-en sérültek meg, köztük a szíriai elkövető is.

Az eddigi információnk szerint a tettes 17.20 körül hajtotta végre a támadást. Több ember megsérült és mint ahogy láthatják a hátam mögött számos járművet is összetört. A kamion sofőrjét őrizetbe vettük, folyik ellene a nyomozás - számolt be a helyi rendőrségi szóvivő

A szíriai elkövető hétfőn többször is próbált teherautót lopni, de nem járt sikerrel. Végül egy közlekedési lámpánál várakozó jármű sofőrjét rángatta ki a vezetőfülkéből, majd elhajtott. A dpa hírügynökség értesülései szerint a férfi 2015-ben érkezett menekültként Németországba. 2016-ban korlátozott menedékjogi státuszt kapott. 

Németországot az elmúlt években számos merénylet rázta meg. A legsúlyosabb terrortámadás 2016-ban történt, amikor a berlini karácsonyi vásár forgatagába hajtott bele egy lopott kamionnal egy tunéziai terrorista. A véres akcióban 12 ember halt meg.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!