2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Külföld

Végső nyugalomra helyezték XVI. Benedeket

Kövesse végig XVI. Benedek, nyugalmazott pápa temetési ceremóniáját. A néhai szentatya ravatalát az elmúlt napokban százezrek keresték fel a Szent Péter-bazilikában.

  • Végső nyugalomra helyezték XVI. Benedeket

A volt egyházfő búcsúztatását utódja, Ferenc pápa vezeti, az oltár előtti teendőket azonban Giovanni Battista Re bíboros, a Bíborosi Kollégiumot vezető dékán végzi el a 86 éves katolikus egyházfő térdfájdalmai miatt.

A gyászmisét 120 bíboros, 400 püspök és csaknem 4000 pap mutatja be.

Ferenc pápa kerekesszéken érkezett fél 10-kor XVI. Benedek koporsójához, amelyen egy evangéliumot helyeztek el.

A katolikus egyház kétezer éves történetében meg nem fordult elő, hogy pápa temessen egy elhunyt egyházfőt. XVI. Benedeket pápának kijáró szertartással búcsúztatják, amelyen a helyzet újszerűsége miatt kisebb változtatásokat hajtottak végre.

A helyszínen volt tudósítónk, Jánosi Dalma is ott van.

XVI. Benedeket európai pápaként is emlegetik, mert értette az európaiak, főleg a közép-európaiak, köztük a magyarok lelkületét is. Sólyom Lászlóhoz, a korábbi köztársasági elnökhöz írt levelében nemesnek nevezte a magyar népet, de volt arra is példa, hogy magyar nyelven köszöntötte a híveket.

Rendhagyó szertartáson temették XVI. Benedeket

XVI. Benedek emeritus pápa temetése több szempontból is rendhagyó módon zajlott. Érszegi Márk Aurélió, Vatikán szakértő a HírTV rendkívüli adásában ismertette a szertartás részleteit.

HírTV/MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!