2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Washington: A Wagner Malin keresztül próbál hadfelszereléshez jutni

A Wagner orosz magánhadsereg Malin keresztül próbálja beszerezni az ukrajnai harcokhoz szükséges hadfelszerelést - közölte Matthew Miller amerikai külügyi szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján.

  • Washington: A Wagner Malin keresztül próbál hadfelszereléshez jutni

Mint mondta, a zsoldoscsapat a tranzakciókhoz kész hamis dokumentumokat is szolgáltatni. "Vannak arra utaló jelek, hogy a Wagner külföldi forrásokból próbál fegyverrendszerekhez jutni és ezeket Malin, mint harmadik országon keresztül igyekszik átszállítani" - mondta Miller.

"Még nem láttuk jelét annak, hogy ezek a beszerzések véglegesítve lennének, vagy végrehajtották volna őket, de szorosan nyomon követjük az eseményeket" - tette hozzá.

Miller felidézte, hogy Washington több olyan személyt és szervezetet helyezett szankciós listára, akik és amelyek támogatják a Wagner katonai tevékenységeit. A mali junta egyelőre nem reagált megkeresésekre az ügyben.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Hétfőn kezdődtek meg a koalíciós tárgyalások Hollandiában, de nincs könnyű dolga a választásokon győztes Szabadság pártnak. A Napi Aktuálisban Gábor Dzsingisz, a holland kereszténydemokrata tömörülés korábbi képviselője volt a vendégünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!