2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Külföld

Washington a migránsválság miatt megvonja a támogatást három közép-amerikai országtól

Az amerikai kormány hétfőn bejelentette, hogy a migránsválság miatt végleg megvonja az anyagi támogatást Salvadortól, Guatemalától és Hondurastól.

  • Washington a migránsválság miatt megvonja a támogatást három közép-amerikai országtól

A szóban forgó három ország azért nem kapja meg a 2018-as pénzügyi évre megszavazott összesen 370 millió dolláros segélyt, mert - Washington álláspontja szerint - vezetőik nem akadályozták meg, hogy országaikból illegális bevándorlók tömegei vágjanak neki a mexikói-amerikai határnak - közölte Morgan Ortagus, a külügyminisztérium szóvivője.

Az amerikai külügyminisztérium szóvivőnője leszögezte: addig nem folyósítanak segélyeket e három országnak, amíg az amerikai kormányzat nem tapasztalja, hogy jelentős mértékben csökkentik az amerikai határ felé igyekvő állampolgáraik számát. Ortagus hangsúlyozta azt is, hogy Washington döntése összhangban áll Donald Trump elnök eddigi politikájával és azzal az álláspontjával, miszerint rendkívül fontos az érintett országok politikai akarata is ahhoz, hogy a migránsproblémát már a forrásoknál kezelni tudják.

Donald Trump márciusban jelentette be, hogy elégedetlen e három közép-amerikai országnak a migránsokkal kapcsolatos politikájával, és amennyibeni nem tesznek hatékony lépéseket a menekültek számának mérséklésére, kormányzata befagyasztja a segélyeket.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!