2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Hadihajóval védené meg az Unió a kereskedelmi hajókat a Szuezi-csatornán + videó

A francia-német és olasz misszió azonban csak akkor támadhat ha fenyegetés éri. Olaszországban folyamatosan csökken a kikötők forgalma a vörös-tengeri konfliktus óta, ami elbocsátásokat vonhat maga után országszerte.

  • Hadihajóval védené meg az Unió a kereskedelmi hajókat a Szuezi-csatornán + videó

A Hormuzi szorosnál fog állni az a hajó, amely "erő alkalmazásával" is reagálhat a lázadók támadásaira. Ebben egyeztek meg az uniós külügyminiszterek, akik szerint további lépésekre van szükség a térségben a houthi támadók ellen. Az amerikai és brit egységekkel szemben az francia-német-olasz védelmi misszió csak akkor indíthat támadást ha fenyegetik.

A világ kereskedelmének 15 százaléka megy át a Szuezi-csatornán, Olaszország pedig a GDP 40 százalékát az exportnak köszönheti. Az olasz kikötőkben jelentősen csökkent a forgalom a konfliktus kirobbanása óta. Szakértők szerint ha a helyzet nem változik jelentős elbocsátásokra kell számítani.

Az Aspides misszióról február elején dönt az Unió, a jövő hónap közepéig pedig már el is indíthatják azt. Ezzel már négy katonai hajó lesz folyamatosan jelen a Vörös tengeri térségben. A Prosperity Guardian amerikai-brit, az Atalanta Uniós valamint az Agenor hajó amelyen jelenleg 9 ország katonái állomásoznak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!