2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Külföld

Szerencsétlenség: egy autó méretű szikla csapott le

Kisiklott egy vonat a francia Alpokban. A Dél-Franciaországban történt balesetben két ember meghalt, kilencen pedig megsérültek. A szerencsétlenséget egy hegyről legördülő szikla okozta, amely az éppen akkor érkező vonat egyik vagonját találta el. A mentés több órán keresztül tartott a nehéz terepviszonyok miatt.

Helikopterrel szállítják el a sérülteket a vonatszerencsétlenség helyszínéről a Francia Alpok déli részén. A szerelvény épp Nizzából Digne-les-Bains település felé tartott, amikor egy autó méretű elszabadult szikla kisiklatta a pályáról. A leguruló kődarab épp a mozdonyt találta el, ennek ellenére a vezető túlélte a balesetet. Két utas viszont életét vesztette, és többen megsérültek. Az egyik szemtanú szerint voltak, akik észrevették a guruló sziklát, de már késő volt megállítani a vonatot. „A vonat haladt, a szikla pedig váratlanul nekicsapódott. Csak egy utastársunk vette észre a sziklát” – mondta az egyik túlélő.


A baleset nehezen megközelíthető helyen történt, és a mentést a havazás is nehezítette, ezért több mint 100 tűzoltót vezényeltek a helyszínre. Szombaton a francia közlekedési miniszter is a roncshoz utazott, hogy felügyelje a mentési munkát. Az út, amelyen a vonat haladt, az egyik legkedveltebb turistalátványosság Dél-Franciaországban. A szerelvények egy 150 kilométeres szakaszon viszik körbe a turistákat több látványos szurdokon és több mint ezer méter magas viaduktokon át.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!