2021. március 8.,
hétfő, Zoltán napja

Szerencsétlenség: egy autó méretű szikla csapott le

2014. február 9., vasárnap 15:58, frissítve: hétfő 08:38

Kisiklott egy vonat a francia Alpokban. A Dél-Franciaországban történt balesetben két ember meghalt, kilencen pedig megsérültek. A szerencsétlenséget egy hegyről legördülő szikla okozta, amely az éppen akkor érkező vonat egyik vagonját találta el. A mentés több órán keresztül tartott a nehéz terepviszonyok miatt.

Helikopterrel szállítják el a sérülteket a vonatszerencsétlenség helyszínéről a Francia Alpok déli részén. A szerelvény épp Nizzából Digne-les-Bains település felé tartott, amikor egy autó méretű elszabadult szikla kisiklatta a pályáról. A leguruló kődarab épp a mozdonyt találta el, ennek ellenére a vezető túlélte a balesetet. Két utas viszont életét vesztette, és többen megsérültek. Az egyik szemtanú szerint voltak, akik észrevették a guruló sziklát, de már késő volt megállítani a vonatot. „A vonat haladt, a szikla pedig váratlanul nekicsapódott. Csak egy utastársunk vette észre a sziklát” – mondta az egyik túlélő.


A baleset nehezen megközelíthető helyen történt, és a mentést a havazás is nehezítette, ezért több mint 100 tűzoltót vezényeltek a helyszínre. Szombaton a francia közlekedési miniszter is a roncshoz utazott, hogy felügyelje a mentési munkát. Az út, amelyen a vonat haladt, az egyik legkedveltebb turistalátványosság Dél-Franciaországban. A szerelvények egy 150 kilométeres szakaszon viszik körbe a turistákat több látványos szurdokon és több mint ezer méter magas viaduktokon át.

Forrás: Hír TV