2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Külföld

Von der Leyen: az EU és az Egyesült Királyság kereskedelmi megállapodása elmaradásának nagy a valószínűsége

Az Európai Unióból idén kilépett Egyesült Királysággal megkötni kívánt kereskedelmi megállapodás elmaradásának nagyobb a valószínűsége, mint a létrejöttének - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben pénteken, az uniós tagországok vezetőinek kétnapos, évzáró tanácskozását követően tartott sajtótájékoztatóján.

  • Von der Leyen: az EU és az Egyesült Királyság kereskedelmi megállapodása elmaradásának nagy a valószínűsége

Kijelentette, hogy a megállapodás kilátásai rosszak, a helyzet nehéz, a fő akadályok továbbra is fennállnak.

A tárgyalások folytatódnak, vasárnapig kiderül, hogy lehetséges-e megállapodásra jutni a jövőbeli kapcsolatokról - tette hozzá. Szavai szerint a halászat szabályozása továbbra is kiemelkedő kérdés, a tárgyalók ezen a területen még nem találták meg a megoldást a nézetkülönbségek áthidalására.

"Megértjük, hogy az Egyesült Királyság vizeinek ellenőrzésére törekszik, de meg kell értenie az EU halászainak elvárásait is, amelyek évtizedekre, néha évszázadokra visszanyúló hozzáférésre épülnek" - fogalmazott.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tetten érhető a hazánkat sújtó kettős mérce

Tetten érhető a hazánkat sújtó kettős mérce

Az államtitkár hozzátette: "A kettős mérce tetten érhető, büntetni akarták hazánkat azért, mert elutasítjuk az illegális migrációt és azért mert hazánk a béke ügyét képviseli a háborúval szemben."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!