2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Vlagyimir Putyin: Oroszország továbbra is megbízható élelmiszer-szállító marad

Vlagyimir Putyin az élelmiszer-ellátás biztosítását ígérte az afrikai vezetőknek, miután nem hosszabbította meg a múlt héten lejárt, a fekete-tengeri gabona-szállításáról kötött megállapodást. Közben az orosz hadsereg továbbra is támadja az Odesszát. Az ukrán elnök viszont bejelentette: megkapták a légvédelem megerősítéséhez szükséges eszközöket.

  • Vlagyimir Putyin: Oroszország továbbra is megbízható élelmiszer-szállító marad

Nagy veszteségeket szenvedtek az ukrán erők sikertelen áttörési kísérleteik során - állítja az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A szóvivő szerint az ukrán hadsereg 675 katonát vesztett egy nap alatt. 210-en a Donyeck régióban dúló harcokban estek el.

Az orosz hadsereg hajnalban ismét rakétatámadást hajtott végre az odesszai terület ellen, amiben legalább egy ember meghalt.

Oroszország hétfőn óta lövi a román határ közelében található gabonakikötőket.

Brit hírszerzés szerint blokádot készít elő a fekete-tengeri orosz flotta. Szerintük a Szergej Kotov orosz hadihajó már a Boszporusz és Oodessza között járőrözik és az orosz hajók megpróbálják majd elfogni az Ukrajnába tartó kereskedelmi hajókat.

Oroszország a múlt héten nem hosszabbította meg az ukrán gabona tengeri szállítását lehetővé tevő, ENSZ- és török közvetítéssel tavaly létrejött megállapodást. Ennek ellenére az orosz elnök kijelentette: Oroszország továbbra is megbízható élelmiszer-szállítója marad Afrikának. 

Putyin ismét megismételte azt az állítását, hogy szerinte az ukrán gabonaexport több mint 70 százaléka magas vagy átlag feletti jövedelmű országokba ment, és az olyan szegény országok, mint például Szudán, csak a szállítmányok alig három százalékát kapták.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!