2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Külföld

Vlagyimir Putyin: Oroszország továbbra is megbízható élelmiszer-szállító marad

Vlagyimir Putyin az élelmiszer-ellátás biztosítását ígérte az afrikai vezetőknek, miután nem hosszabbította meg a múlt héten lejárt, a fekete-tengeri gabona-szállításáról kötött megállapodást. Közben az orosz hadsereg továbbra is támadja az Odesszát. Az ukrán elnök viszont bejelentette: megkapták a légvédelem megerősítéséhez szükséges eszközöket.

  • Vlagyimir Putyin: Oroszország továbbra is megbízható élelmiszer-szállító marad

Nagy veszteségeket szenvedtek az ukrán erők sikertelen áttörési kísérleteik során - állítja az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A szóvivő szerint az ukrán hadsereg 675 katonát vesztett egy nap alatt. 210-en a Donyeck régióban dúló harcokban estek el.

Az orosz hadsereg hajnalban ismét rakétatámadást hajtott végre az odesszai terület ellen, amiben legalább egy ember meghalt.

Oroszország hétfőn óta lövi a román határ közelében található gabonakikötőket.

Brit hírszerzés szerint blokádot készít elő a fekete-tengeri orosz flotta. Szerintük a Szergej Kotov orosz hadihajó már a Boszporusz és Oodessza között járőrözik és az orosz hajók megpróbálják majd elfogni az Ukrajnába tartó kereskedelmi hajókat.

Oroszország a múlt héten nem hosszabbította meg az ukrán gabona tengeri szállítását lehetővé tevő, ENSZ- és török közvetítéssel tavaly létrejött megállapodást. Ennek ellenére az orosz elnök kijelentette: Oroszország továbbra is megbízható élelmiszer-szállítója marad Afrikának. 

Putyin ismét megismételte azt az állítását, hogy szerinte az ukrán gabonaexport több mint 70 százaléka magas vagy átlag feletti jövedelmű országokba ment, és az olyan szegény országok, mint például Szudán, csak a szállítmányok alig három százalékát kapták.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Őszi kertészkedés

Radar - Őszi kertészkedés

Néhány hasznos tanácsot ad nekünk Mogyorósi Rita hobbikertész, aki már neki is látott az őszi feladatoknak.
Radar - Eszterházy enteriőrök

Radar - Eszterházy enteriőrök

Frissen restaurált műtárgyak és a kastély nyugati szárnya áll rendelkezésére annak a vendégnek, aki ma a Fertődi Eszterházy kastélyba látogat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!