2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Vlagyimir Putyin is megszólalt Henry Kissinger halála kapcsán

Méltán örvendett tiszteletnek világszerte Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter és nemzetbiztonsági tanácsadó - írta Vlagyimir Putyin orosz elnök a néhai diplomata és külpolitikai stratéga özvegyéhez intézett gyásztáviratában.

  • Vlagyimir Putyin is megszólalt Henry Kissinger halála kapcsán

Ahogyan arról beszámoltunk, száz éves korában elhunyt Henry Kissinger Nobel-békedíjas diplomata, egykori amerikai külügyminiszter. Richard Nixon és Gerald Ford amerikai elnökök külügyminiszteréről a Mandiner készített egy átfogó összeállítást.

A haláleset bejelentését követő órákban az orosz elnök küldött gyásztáviratot Kissinger özvegyének.

"Kérem, fogadja mély részvétemet férje, Henry Kissinger halála miatt" - áll a Kreml honlapján csütörtökön közzétett gyásztáviratban. Putyin szerint Kissinger személyében "kiváló diplomata, bölcs és előrelátó államférfi" távozott, "aki hosszú évtizedeken át méltán örvendett tekintélynek szerte a világon". Megjegyezte, hogy sokszor találkozott Kissingerrel, és megőrzi a legjobb emlékezetében - tette közzé az MTI.

A Vesztyi FM hírrádió szerint Kissinger tíz alkalommal találkozott Putyinnal.

Dmitrij Medvegyev, korábbi elnök és miniszterelnök, az orosz biztonsági tanács jelenlegi elnökhelyettese az X-en azt írta, hogy Henry Kissinger hosszú éveken át hűségesen szolgálta hazáját, ugyanakkor pragmatikus volt, aki figyelembe vette a realitásokat, és nem csak az amerikai külpolitika kánonjait követte.

"Az amerikai kormányzatban és a nyugati világban ma már nyoma sincs ilyen embereknek. Nyugodjék békében" - írta Medvegyev.

Nyitókép: TASS

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!