2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Bayer show 00:05

Külföld

Vizsgálatot indítanak Donald Trump ellen a demokrata párti képviselők

Felgyorsítják a Donald Trump, amerikai elnök felmentését célzó eljárást a Demokrata párti törvényhozók. Állításuk szerint Trump visszaélt hatalmával, amikor nyomást gyakorolt az ukrán elnökre, hogy az segítsen feltárni Joe Biden, volt alelnök és jelenlegi elnök-jelölt korrupciós ügyét. Sajtóértesülések szerint a képviselőház október végén szavazhat arról, hogy megindítják az alkotmányos felelősségre vonási eljárást.

  • Vizsgálatot indítanak Donald Trump ellen a demokrata párti képviselők

Nagy port kavart az amerikai politikában az a telefonbeszélgetés, aminek leiratát a Fehér Ház a héten hozta nyilvánosságra. A július 25-én készült hangfelvételen Donald Trump, amerikai elnök beszélget ukrán kollégájával, és arra kéri, segítsen kivizsgálni fő politikai riválisának korrupciós ügyét.

Joe Biden, volt alelnök, és a 2020-as választások egyik népszerű Demokrata Párti aspiránsa a feltételezések szerint korábban megzsarolta Petro Porosenko volt ukrán államfőt, hogy váltsa le az akkori főügyészt, aki Biden családját érintő vizsgálatot folytatott.

Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke már kedden bejelentette, hogy az alsóház hivatalosan is elindítja az alkotmányos felelősségrevonási-eljáráshoz szükséges vizsgálatot, mert szerintük Trump megszegte hivatali esküjét és elárulta a nemzet biztonságát, valamint az amerikai választások integritását.

Az eljárás keretében három képviselőházi bizottság több magas rangú tisztviselőt, köztük Mike Pompeo külügyminisztert is beidézte, akiknek meghallgatása jövő héten kezdődik.

Amerikai sajtóértesülések szerint a vizsgálatok után a képviselőház leghamarabb október végén voksolhat az elnökkel szembeni alkotmányos felelősségre vonási eljárás megindításáról. Az egyelőre nem világos, hogy a demokrata párti képviselők pontosan milyen vádakat fogalmazhatnak meg a vizsgálat során.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Szergej Sojgu kedden azt mondta, hogy számos NATO-gyakorlatot tartanak az orosz határ közelében az "állítólagos orosz agresszió visszaverésére", amelyen mintegy 90 000 katona vesz részt. Sojgu szerint a NATO keleti megerősítése zajlik. Erről beszélt Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel a Globál Extra című műsorunkban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

A fiatalokon úszhat el Joe Biden amerikai elnök második ciklusa – írta a Reuters. A hírügynökség által az Ipsossal közösen elvégzett kutatás szerint ugyanis Donald Trump folyamatosan növeli támogatottságát a harminc évesnél fiatalabb amerikaiak körében.
Fegyverkeznek a skandináv országok

Fegyverkeznek a skandináv országok

A svéd honvédelmi bizottság pénteken ismertette az ország védelmi terveit 2030-ig tartalmazó jelentést, aminek tartalma igazán nem lepte meg a közvéleményt: várható volt, hogy történelmű léptékű fejlesztésbe kezd a friss NATO-tag.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!