2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Közelünkben a Kelet

Következik:

Híradó 11:55

Külföld

Vizsgálat indul a spanyol oltási botrány miatt

Egyre többen mondanak le tisztségükről Spanyolországban a vakcinabotrány miatt. Politikusok, rendőrök és más közszolgálati vezetők az oltási sorrendet felrúgva az elsők között kaptak szérumot a koronavírus ellen. Alicantéból Tóth Brigitta tudósított.

  • Vizsgálat indul a spanyol oltási botrány miatt

A rendőrséghez és a katonai szervekhez is begyűrűzött a spanyolországi vakcinabotrány. Hétvégén lemondott posztjáról a spanyol Védelmi Főparancsnokság vezetője, Miguel Ángel Villaroya, aki több spanyol polgármesterhez és egészségügyi tanácsnokhoz hasonlóan soron kívül kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. A belügyminiszter menesztette a csendőrség egyik alezredesét is, aki több rendőr kollégájával együtt szintén jogosulatlanul adatta be magának az oltást - hangzott el a tudósításban.

Tóth Brigitta azt is elmondta, hogy kedden 19 murciai tűzoltó ismerte be a szabályszegést, majd kiderült, hogy velük együtt régiós rendőrök is érintettek az ügyben. Spanyolországban elsőként a murciai egészségügyi tanácsnokot mondatták le, aki kollégáival együtt kapott oltást, majd hétvégén távozott posztjáról a szintén murciai Molina del Segura kormánypárti polgármestere is, aki betegségére hivatkozva adatta be magának a covid elleni vakcinát.

Kedden lemondott Ceuta egészségügyi tanácsnoka is, aki az utolsó pillanatig állította: nem akarta beoltatni magát, csak engedelmeskedett kollégái nyomásának. Egy órával a bejelentése után egy mallorcai püspök közölte, hogy ő is soron kívül kapta meg az első dózist és bocsánatot kér tettéért. A spanyol vakcinabotrányban többségében kormánypárti és ellenzéki politikusok érintettek, már körülbelül 30 emberről derült ki, hogy pozíciójukkal visszaélve elsőként kaptak védőoltást. A kormány a parlamenti vizsgálóbizottság segítségével keresi a további érintetteket.

A büntetésükről határozott, egységes döntés még nem született Spanyolországban - tudatta a Hír TV spanyolországi tudósítója.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb Biden került bajba

Újabb Biden került bajba

Az üzletemberként dolgozó James Bident a testvéréhez fűződő üzleti és pénzügyi kapcsolatairól kérdezték a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjai.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!