2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Vizet prédikál, de bort iszik az Európai Bizottság elnöke

  • Vizet prédikál, de bort iszik az Európai Bizottság elnöke

Újabb botrány merült fel Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökével kapcsolatban: a Politico számolt be róla, hogy Von der Leyen, „elmulasztotta felfedni”, hogy ő állt egy 70 ezer eurós (27 millió forint) Google-hirdetési kampány mögött,

amely megsértette az uniós szabályokat, és amelyet ő hagyott jóvá bizottsági elnökként. 

Az egész EU-ra kiterjedő reklámvásárlás – amelyet több tízmillió megtekintést ért el a Google kereső- és YouTube-szolgáltatásaiban Németországtól Portugáliáig – kizárólag Von der Leyen állítólagos vezetői kvalitásait és az uniós projekt iránti elkötelezettségét hirdette.

„Merüljön el a kampányomban! Kapjon exkluzív frissítéseket” – állt az egyik hirdetésben, amelyet hét uniós országban, köztük Belgiumban, Finnországban és Olaszországban is mutattak. 

A Politico szerint viszont van egy kis gond kampánnyal, ugyanis a Google nyilvántartásaiban nem szerepel sem Von der Leyen, sem az Európai Néppárt (EPP), mint a hirdetés megrendelője. Ehelyett egy „MCC AdQuality” nevű, párizsi székhelyű tanácsadó céget említenek, mint a Von der Leyen kampányát támogató szervezetet.

A teljes cikket a Mandiner oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!