2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Külföld

Vírusként terjed az LMBTQ identitás az amerikai fiatalok között

A Z generáció tagjai közül már minden negyedik személy az LMBTQ-csoport tagjaként identifikálja magát az Egyesült Államokban, miközben csökken a vallásosság aránya, írja az axioma.hu.

  • Vírusként terjed az LMBTQ identitás az amerikai fiatalok között

Az amerikai Public Religion Research Institute kutatására hivatkozva a The Sentinel című lap részletezte a dokumentációt, melyről az axioma.hu osztott meg cikket.

Ebben többi között ezt írják:

"A Z generációba tartozó, tizennyolc és huszonöt év közötti felnőttek sokkal nagyobb valószínűséggel nevezik magukat LMBTQ-nak, mint a többi kohorsz:

a millenniumiak 16%-a, az X generáció 7%-a, míg a babyboom-korosztály és a néma korosztály 4%-a sorolja magát ehhez a csoporthoz.

Amellett, hogy nemzetünk történetének faji és etnikai szempontból legsokszínűbb generációja, a Z generációhoz tartozó felnőttek sokkal nagyobb arányban azonosítják magukat LMBTQ-ként, mint az idősebb amerikaiak. A millenniumiakhoz hasonlóan a Z tagjai esetében is kevésbé valószínű, hogy egy bevett valláshoz kapcsolódjanak, mint az idősebb generációk” – olvasható a tanulmány összefoglalójában."

A teljes cikket az axioma.hu oldalán, illetve IDE kattintva lehet elolvasni.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

A Fidesz valamennyi képviselőjelöltje alig néhány óra alatt összegyűjtötte a június 9-i választásokon történő induláshoz szükséges ajánlásokat - jelentette be a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, a párt közösségi oldalára feltöltött videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!