2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Villám végzett a strandolókkal

Villám csapott három turistába Argentínában. A halálos áldozatokon kívül további huszonketten megsérültek, köztük hat gyerek, többnek súlyos az állapota. A strandozókra hirtelen csapott le a vihar. A latin-amerikai országban nem először követelt életet villámcsapás.

A vihar a Buenos Airestől délre lévő strandon pihenőkre csapott le. A legtöbben már a zivatar előtt távoztak, de egy csoport még a parton maradt. A vihar hirtelen csapott le a turistákra.

„Egyik pillanatról a másikra történt az egész. A villám lecsapott, majd mindenütt emberek feküdtek a parton. Az apámmal rohantunk segíteni az embereken. Szörnyű volt, mindenki sikoltozott, és senki sem tudta, mit tegyen. Megtettünk minden tőlünk telhetőt” – idézte föl a történteket egy szemtanú. Három turistán már a helyszínen sem tudtak segíteni.

A több mint húsz sérültet, köztük gyerekeket kórházba szállították, sokuk állapota súlyos. „Emberek hevertek szanaszét. Volt, akinek a lába fájt, mások remegtek, vagy megállt a szívük” – emlékezett vissza egy helyi vízi mentő.

Az argentin tengerparton nem először fordult elő hogy villámcsapás követelt emberéleteket. Legutóbb két éve halt meg egy nő ilyen természetes, nagy energiájú légköri elektromos kisülés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!