2022. 10. 04. Kedd Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Külföld

Világcsúcs: 166 km-t 53 óra alatt 64 évesen

Világcsúcsot állított fel egy amerikai nő, aki átúszta a Floridai-szorost. A 64 éves hosszútávúszónő védőfelszerelés nélkül 53 óra alatt teljesítette a Kuba és Florida közötti 166 kilométeres távot.

Az úszónő 53 óra alatt ért Kubából Floridába, a végsőkig kimerülve. A parton ünneplő tömeg várta, az utolsó kilométereket élőben közvetítették az amerikai tévék. Barack Obama amerikai elnök a Twitteren gratulált a világcsúcsot felállító Diana Nyadnak. Ő tette meg eddig a legnagyobb nyílt tengeri távot védőruha, békauszony és cápakeret nélkül.

A 64 éves úszónő ötödször, és utoljára vágott neki a 166 kilométeres távnak. Öt hajó és ötven ember kísérte az úton, hogy megvédjék a cápatámadásoktól és a medúzáktól. „Mindannyian tudtuk, hogy Diana képes erre. Mindig tudtuk. Tudtuk, hogy képes megtenni a Kuba és Florida közötti távot, ha nyugodt a tenger, ha az időjárás megengedi” – mondta az úszónő barátnője.

A hosszútávúszó 1978-ban próbálkozott először a szoros átúszásával. 2012-ben a viharos időjárás, valamint a medúza- és cápaveszély miatt fel kellett adnia kísérletét. Cápaketreccel 1997-ben az ausztrál Susan Maroney már leúszta a távot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Az egyik legnagyobb áruházlánc támogatásával, egy játszóteret vehettek birtokba a 2-es számú Gyermekklinika lakói. Az intézmény igazgató hangsúlyozta: nincs fontosabb annál, minthogy mindent megtegyenek a kórházban gyógyuló gyerekekért.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!