2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Világcsúcs: 166 km-t 53 óra alatt 64 évesen

Világcsúcsot állított fel egy amerikai nő, aki átúszta a Floridai-szorost. A 64 éves hosszútávúszónő védőfelszerelés nélkül 53 óra alatt teljesítette a Kuba és Florida közötti 166 kilométeres távot.

Az úszónő 53 óra alatt ért Kubából Floridába, a végsőkig kimerülve. A parton ünneplő tömeg várta, az utolsó kilométereket élőben közvetítették az amerikai tévék. Barack Obama amerikai elnök a Twitteren gratulált a világcsúcsot felállító Diana Nyadnak. Ő tette meg eddig a legnagyobb nyílt tengeri távot védőruha, békauszony és cápakeret nélkül.

A 64 éves úszónő ötödször, és utoljára vágott neki a 166 kilométeres távnak. Öt hajó és ötven ember kísérte az úton, hogy megvédjék a cápatámadásoktól és a medúzáktól. „Mindannyian tudtuk, hogy Diana képes erre. Mindig tudtuk. Tudtuk, hogy képes megtenni a Kuba és Florida közötti távot, ha nyugodt a tenger, ha az időjárás megengedi” – mondta az úszónő barátnője.

A hosszútávúszó 1978-ban próbálkozott először a szoros átúszásával. 2012-ben a viharos időjárás, valamint a medúza- és cápaveszély miatt fel kellett adnia kísérletét. Cápaketreccel 1997-ben az ausztrál Susan Maroney már leúszta a távot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Radar: Igazit vagy műfenyőt?

A karácsony közeledtével vissza-visszatérő kérdés, hogy műfenyőt vagy élőfenyőt válasszunk-e. A Radarban erre kerestük a választ.

Radar: Jótékony opera

Jótékonysági koncertsorozatokkal és Diótörő fesztivállal segít a hátrányos helyzetű gyerekeken és családokon a Magyar Állami Operaház.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!