2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Videófelvételt hoztak nyilvánosságra al-Bagdadi likvidálásáról

Az al-Bagdadi likvidálásakor készült videók egy részét nyilvánosságra hozta a Pentagon. Ezek azonban távolról készített, rossz minőségű felvételek. Az a jelenet nem látható, amiről Donald Trump beszélt. Az elnök azt mondta: látta, ahogy a nyüszítő és síró terroristavezérre rávetik magukat a kutyák, mielőtt felrobbantotta volna magát.

  • Videófelvételt hoztak nyilvánosságra al-Bagdadi likvidálásáról

Az amerikai védelmi minisztérium szerdai sajtókonferencián hozta nyilvánosságra az Iszlám Állam terrorszervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi likvidálásakor készült videók egy részét. Al-Bagdadit az amerikai kommandósok vasárnapra virradóra likvidálták az észak-nyugat szíriai Idlíb tartományban, amelyet a Törökországgal és Egyesült Államokkal szövetséges dzsihadista csoportok ellenőriznek.

Donald Trump azt mondta, ő olyan képeket látott, amin a terroristavezér sírt és nyüszített, amikor a kutyák rávetették magukat, majd felrobbantotta magát és gyermekeit. A rossz minőségű felvételen ilyet nem látni.

Kenneth McKenzie tábornok elmondta, hogy az épületben négy nő és egy férfi robbantotta fel magát. Elmondta azt is, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem három, hanem két gyermekével együtt robbantotta fel magát a terroristavezér.

Bagdadi utolsó pillanatairól annyit mondhatok, hogy a két kisgyerekkel bemászott az alagútba, majd felrobbantotta magát. Gondoljanak bele, miféle ember tesz ilyet. Mást nem mondhatok életének utolsó másodperceiről. Így semmilyen ezzel kapcsolatos értesülést nem erősíthetek meg

– tette hozzá a tábornok, aki azt nem mondta el, hogy fognak-e még további felvételeket nyilvánosságra hozni.

Nem elegendő az Iszlám Állam vezetőjének megölése, a terrorszervezet még szabadlábon lévő több ezer harcosát kell bíróság elé állítani 

– ezt már a Nobel-békedíjas iraki emberi jogi aktivista, Nadia Murad mondta, akinek a faluját annak idején megszállták a dzsihadisták, és több tucat férfi rokonát kivégezték. Őt több ezer jazidi lánnyal és asszonnyal együtt elrabolták és rabszolgaként tartották: naponta verték és megerőszakolták, mire sikerült megszöknie.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!