2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Külföld

Veszélyesen közel került több városhoz a Kanadában pusztító erdőtűz

Gyorsan közelítenek a tomboló erdőtüzek több településhez Kanadában. A tűzoltók több helyen, közvetlenül a városok határában próbálják megfékezni a katasztrófát. Az ottawai kormány a hadsereget is a segítségükre küldte.

  • Veszélyesen közel került több városhoz a Kanadában pusztító erdőtűz

Hatalmas területen lángolnak az erdők Kanadában, több térségben már közvetlenül egy-egy város határában oltják a tüzeket a hatóságok. Az égő illetve elszenesedett fák ezreiből pedig rengeteg füst száll fel ami teljesen elborítja az eget.

Műholdas felvételeken is látható, hogy hatalmas területeket borít be a füst. Az eddig zöld erdőségek pedig rövidesen szürke pusztasággá változhatnak.

Brit Kolumbiában már az állami vészhelyzetet is kihirdették, több városból lakosok ezreit kellett kimenekíteni. Az ország miniszterelnöke segítséget ígért az érintetteknek és azt, hogy nem csak katasztrófa idején, de utána is segíteni fog az állam.

A fenyegetett városok lakói maguk is megtesznek amit csak tudnak, hogy megóvják otthonaikat: slagokkal és öntözőberendezésekkel nedvesítik a települések szélén fekvő birtokokat, hogy azokat ne tudja felgyújtani a gyorsan közelgő tűzvész.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Koreai kultúra az Erkelben

Radar - Koreai kultúra az Erkelben

A Nemzeti Gugak Központ előadóművészei tánccal, énekkel és hangszerekkel egy 90 perces előadás során engednek betekintést a koreai történelembe. Stábunk a főpróbán leste a meg a készülő produkciót.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Egy francia-német javaslat eltörölné a vétójogot az Unióban

Egy francia-német javaslat eltörölné a vétójogot az Unióban

Az Uniónak radikális változáson kell átmennie ahhoz, hogy új tagokat vegyen fel. A bővítés után hatékony uniós kormányzásra lesz szükség, ezért át kell térni a többségi döntéshozatalra. Többek között ez áll abban a javaslatcsomagban, amit Franciaország és Németország dolgozott ki, és amely az elkövetkező hónapokban tárgyalóasztalon lehet az uniós egyeztetéseken.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!