2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Veszélyes módon szólta el magát Biden

Tűzszünetet kellene kötnie Izraelnek a Hamásszal vagy sem? Eddig az Egyesült Államok következetesen az utóbbi álláspontot képviselte, most azonban Joe Biden elnök egy sajtótájékoztatón ijesztően zavaros választ adott – írja a Magyar Nemzet.

  • Veszélyes módon szólta el magát Biden

Az izraeli konfliktus eddigi bő két hete során az Egyesült Államok teljes kormányzata azt az álláspontot képviselte, hogy Izrael dolga eldönteni, köt-e tűzszünetet a Hamásszal és mikor, a zsidó államnak ugyanis joga van megvédeni magát.

Egy hétfői sajtóeseményen azonban Joe Biden amerikai elnök egy újságíró kérdésére zavaros választ adott:

Tűzszünet kellene… Nem tűzszünet, hanem szabadon kellene engedniük a túszokat, és utána beszélhetnénk

− nyökögte az elnök, aláásva ezzel a saját kormányzatának a szövetségesük támogatására tett erőfeszítéseit.

Matthew Miller, az amerikai külügyminisztérium szóvivője szerint a tűzszünet lehetőséget adna a Hamásznak arra, hogy pihenjen, feltöltődjön és felkészüljön az Izrael elleni terrortámadások folytatására – mutatott rá a The Telegraph brit napilap tudósítása.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!