2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

„Veszélyben az ukrán demokrácia” - kitálalt Vitalij Klicsko

Ukrajna a zsarnokság felé halad – jelentette ki a Der Spiegel német lapnak adott interjújában Kijev főpolgármestere.

  • „Veszélyben az ukrán demokrácia” - kitálalt Vitalij Klicsko

Az egykori nehézsúlyú ökölvívó szerint a háború első hónapjaiban Ukrajnában kaotikus állapotok uralkodtak, az ukrán polgármestereknek pedig kulcsfontosságú vezető szerepe volt a lakosság védelmében és a hadsereg támogatásában – írta a Kijev Independent az interjúra hivatkozva.

Klicsko szerint éppen ezért az ukrán legfelsőbb vezetés a polgármesterekben a hatalom központosításának akadályát látja.

A főpolgármester és Volodimir Zelenszkij adminisztrációja között régóta megfigyelhető egyfajta feszültség - írja a Magyar Nemzet.

Az elnöki hivatal úgy véli, hogy Klicsko nem kezeli megfelelően a kialakult helyzetet, több nyilvános nyilatkozatban beszéltek felelősségéről az elhúzódó áramszünetek és a megfelelő mennyiségű menedékhely hiánya miatt. A Kijev Independent szerint a konfliktus régebbre húzódik vissza, Zelenszkij már hivatalba lépését követően tett kísérleteket arra, hogy elmozdítsa a főpolgármestert pozíciójából.

A teljes cikk ITT olvasható. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!