2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Külföld

Véres börtönlázadás Tadzsikisztánban

Lázadás tört ki szerda este egy szigorúan őrzött tádzsikisztáni börtönben, legalább 25 rab és két őr meghalt - közölték különböző biztonsági források.

  • Véres börtönlázadás Tadzsikisztánban

Az eset a fővárostól, Dusanbétól mintegy 300 kilométerrel északra lévő Hudzsand városban történt. Egy meg nem nevezett belügyminisztériumi forrás szerint a lázadás úgy tört ki, hogy egy rab, aki a hatóságok feltételezése szerint az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezethez tartozik, megtámadott egy őrt, és megkaparintotta a géppisztolyát. Az összetűzések során hat őr megsebesült. A börtön vezetése kérte az állami biztonsági erők segítségét a lázadás leveréséhez. Az egyik nyilatkozó biztonsági forrás szerint az incidensnek már vége, egy másik szerint azonban még tartott csütörtökön is. Hivatalosan nem erősítették meg ezeket az információkat, csak annyit ismertek el, hogy volt egy lázadás a börtönben.

A 700 ezer lakosú Hudzsand börtönében zömmel vallási szélsőségességért, például az IÁ-hoz való tartozásért elítélt embereket tartanak fogva, általában hosszú évekre. Több lázadási kísérlet volt már a börtönben.

A börtönlázadás miatt a szomszédos Kirgizisztán határőrsége megszigorította a biztonsági intézkedéseket az összes tádzsikisztáni határátkelőhelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!