2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Véres ámokfutás történt a női labdarúgó-világbajnokság nyitómeccse előtt

Legalább két embert megölt és további ötöt megsebesített egy fegyveres férfi, aki csütörtökön a női labdarúgó-világbajnokság megnyitójára készülő Aucklandban kezdett lövöldözni. A hatóságok közlése szerint az elkövető is meghalt.

  • Véres ámokfutás történt a női labdarúgó-világbajnokság nyitómeccse előtt

A lövöldözés alig pár órával a 9. női labdarúgó-világbajnokság nyitómeccse előtt történt Új-Zéland legnagyobb városában.

Chris Hipkins új-zélandi kormányfő televíziós sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a hatóságok szerint a fegyveresnek nem voltak társai, és a rendőrség nem kutat más elkövetők után.

"A lövöldözésnek nem volt határozott politikai vagy ideológiai motivációja, ezért nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot" - hangsúlyozta Hipkins. A kormányfő hozzátette, hogy a történtek miatt nem változtatnak a sportesemény tervezett menetén, de a városban megerősítették a rendőri jelenlétet.

Aucklandbe több ezer külföldi játékos és turista érkezett a világbajnokságra, amelyet Ausztrália és Új-Zéland közösen rendez. Andrew Coster rendőrfőnök elmondta, hogy a lövöldözésben egy rendőr, valamint négy civil sérült meg.

Coster tájékoztatása szerint az elkövető feltehetően egy 24 éves férfi volt, és egy építkezésen dolgozott, ahol a lövöldözés történt.

A férfi egy pumpás sörétes puskával volt felfegyverkezve, és lövöldözve ment végig egy épülő házon, majd egy felső szinten a liftaknából folytatta a lövöldözést, ahol később holtan találták.

A férfit korábban házi őrizetre ítélték, de engedélyt kapott arra, hogy bejárjon a munkahelyére.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tetten érhető a hazánkat sújtó kettős mérce

Tetten érhető a hazánkat sújtó kettős mérce

Az államtitkár hozzátette: "A kettős mérce tetten érhető, büntetni akarták hazánkat azért, mert elutasítjuk az illegális migrációt és azért mert hazánk a béke ügyét képviseli a háborúval szemben."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!