2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Radar 06:00

Külföld

Vera Jourová: Kikényszerítjük a jogállamisági feltételeket

A koronavírus járvány harmadik hullámának csúcsán az Európai Bizottság ismét a magyar és lengyel jogállamiságot támadja. Vera Jourova bizottsági alelnök a Bloombergnek adott interjújában hangoztatta: eltökélt abban, hogy a bizottság érvényt szerezzen a mechanizmusnak. Egyik lehetőségként, az EU által elfogadott költségvetési támogatások befagyasztása merült fel a kötelezettséget megszegő országokkal szemben. Ez Magyarország esetében 7,2 milliárdeurós összeget jelent. Az Európai Bíróság nyár elején hozhat döntést az üggyel kapcsolatban, ezután a bizottság két hónap alatt véglegesíti és végrehajtja a szankciókat. Brüsszel az egész eljárás lefolyásának időzítését a magyarországi választások előtt tervezi.

 

VARGA JUDIT: VERA JOUROVÁ POLITIKAI NYOMÁS ALÁ HELYEZTE AZ EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGÁT

Fejezze be az Európai Bizottság alelnöke a zsarolást- erre szólította fel Vera Jouruvát az igazságügyi miniszter. Varga Judit ezt arra reagálva írta, hogy a balliberális politikus ismét az uniós támogatások felfüggesztésével fenyegette meg Magyarországot és Lengyelországot. A miniszter azt mondta: sosem gondolta volna, hogy Jourová gyűlölete odáig fajul, hogy politikai nyomást helyezzen az EU Bíróságára.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Egy év alatt nem történt előrelépés az uniós migrációs terv megvalósításában

Az Európai Bizottság alelnöke szerint nincs szükség stratégiára. 2021. szeptember 23.

Szijjártó: A Közel-Kelet és Közép-Európa biztonsága szorosan összefügg

A tárcavezető hangsúlyozta: folytatni kell a kapcsolatok normalizálását Izrael és az arab országok között. 2021. szeptember 23.

A gyermekvédelmi törvényt kritizálta a korábban letartóztatott amerikai riporter

A riporter most a magyar külügyminiszterrel készített interjút, amiben hevesen bírálta a gyermekvédelmi törvényt. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!