2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Vegyész szakos diák robbantott a főiskola menzáján

Terrortámadásból többszörös emberöléssé minősítette át a Krím félszigeti Kercs műszaki szakiskolájában elkövetett támadást a kiemelt ügyekben eljáró orosz Nyomozó Bizottság. A halálos áldozatok száma 18, és több mint 50 sebesült van.

  • Vegyész szakos diák robbantott a főiskola menzáján

Egy parkoló kocsiban lévő mobiltelefon rögzítette a műszaki főiskolán történt robbanás hangját. Szemtanúk arról számoltak be, hogy fegyveres embereket láttak végigrohanni az intézmény folyosóin, akik arcukat eltakarva tüzet nyitottak a diákokra és tanárokra, majd az étkezőben felrobbantottak egy bombát.

A támadók számáról ellentmondásosak a beszámolók. Egy támadót feltehetően azonosítottak, ő egy diák lehetett, aki a lövöldözés után a helyszínen végzett magával. Az orosz nemzeti terrorizmus ellenes bizottság azonban a szemtanúk beszámolói alapján egyelőre azt sem zárja ki, hogy több fegyveres volt.

Annyit tudtak egyelőre biztosan megállapítani, hogy a robbanást egy még azonosítatlan szerkezet okozta. Fém szegecsek voltak hozzáerősítve, amelyek repeszként szolgáltak. 

„Részvétem az elhunytak hozzátartozóinak, és remélem, minél hamarabb fel tudják dolgozni a gyászt” – nyilatkozta Vlagyimir Putyin.

A lövöldözés egy stratégiai jelentőségű városban történt, a kercsi híd köti ugyanis össze a Krím-félszigetet Oroszországgal. Épp ezért az orosz hatóságok már eddig is tartottak a várost érintő esetleges terrortámadástól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!