2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Végeztek a terroristák iraki vezetőjével

Iraki biztonsági erők végeztek Abu Jaszer al-Isszávival, aki azt állította magáról, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet iraki hálózatának vezetője és a szélsőségesek kalifájának helyettese - közölte Musztafa al-Kádimi iraki miniszterelnök csütörtökön a Twitteren.

  • Végeztek a terroristák iraki vezetőjével

"Hősies fegyveres erőink végeztek Abu Jaszer al-Isszávival, az Iszlám Állam parancsnokával egy, a hírszerzés által irányított művelet részeként" - írta Kádimi.

Az Iszlám Állam Irakban és Szíriában szerveződött fegyveres terrorhálózattá, de Irakban 2017 decemberében döntő katonai vereséget szenvedett. Egykori vezérét, Abu Bakr al-Bagdadit tavalyelőtt ölték meg a szomszédos Szíriában egy amerikai kommandós akcióval.

A múlt héten az Iszlám Állam jelentkezett a bagdadi Báb as-Sarkí nyüzsgő piacán elkövetett kettős öngyilkos robbantásos merénylet végrehajtójaként, a támadásban legalább 32 ember meghalt, több mint 100 megsebesült. Az iraki hatóságok attól tartanak, hogy a terrorakció a szélsőségesek újbóli megerősödését jelzi.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!