2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Véget ért Ferenc pápa mongóliai látogatása

Végéhez ért Ferenc pápa mongóliai látogatása, hazaindult a Vatikánba a katolikus egyházfő. A Szentatya látogatása egész Ázsiából Mongóliába csábította a híveket.

  • Véget ért Ferenc pápa mongóliai látogatása

Most először látogatott Mongóliába katolikus egyházfő. A hatalmas kiterjedésű, de alacsony lakosságszámú országban ugyanis nincs túl nagy katolikus közösség: mindössze 1500 hívőhöz látogatott el Ferenc pápa.

Látogatásának egyik utolsó rendezvényén tévhiteket próbált eloszlatni a Szentatya.

"Szeretnék eloszlatni néhány tévhitet. Először is azt a mítoszt, hogy csak a gazdagok önkénteskedhetnek. Ez tévképzet, a valóság ennek az ellenkezőjét mutatja. Nem szükséges gazdagnak lenni ahhoz, hogy jót tegyünk, ellenben szinte mindig az átlagos emberek áldozzák rá az idejüket, képességüket és nagylelkűségüket, hogy másokkal törődjenek"

- fogalmazott az egyházfő.

A pápa látogatása természetesen nem csak a helyieknek szólt: szerte Ázsiából tömegek utaztak Mongóliába, hogy láthassák a Szentatyát.

A Szentatya látogatása során többször is próbált üzenni a szomszédos szuperhatalomnak, Kínának: Ferenc pápa jókívánságait küldte Hszi Csin-ping elnöknek és a kínai népnek. A Vatikán és Peking feszült viszonya ugyanis egyelőre kínai pápai látogatást még nem tett lehetővé. A mongóliai vizitre azonban a hírek szerint nagyon sok kínai is kilátogatott. A világ második legnépesebb országában a keresztények tényleges száma - becslések szerint - 20 és 150 millió között lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!