2024. 10. 15. Kedd Teréz napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Vége a szervezett éjjeli sörtúráknak Prágában

Betiltotta a turisták szervezett éjjeli sörtúráit (pub crawls) a prágai önkormányzat. Az intézkedést, amely a hivatalos közlönyben való megjelenés után azonnal életbe lép, a belvárosi képviselők kezdeményezték, miután a lakosságot egyre inkább zavarta a kocsmától kocsmáig vonuló részeges turistacsoportok hangoskodása és a gyakori rendbontások.

  • Vége a szervezett éjjeli sörtúráknak Prágában

Az éjjeli sörtúrákat rendező legnagyobb prágai társaság, a Prague Pub Crawl közleményében populista lépésnek nevezte az önkormányzat döntését, amely szerintük az éjjeli zaj problémáját nem fogja megoldani, s a helyzetet inkább csak rontja. Hasonló nyilatkozatot tett közzé a Drunken Monkey társaság is. Szerintük az éjjeli zajt és rendbontásokat a szervezetlen turisták csoportjai okozzák.

Zdenek Hrib prágai főpolgármester-helyettes újságíróknak azt mondta, hogy a problémát megvitatták a fővárosi turizmust szervező Prague City Tourism céggel, illetve az idegenvezetők szervezetének képviselőivel. A klasszikus idegenvezetéssel foglalkozó szervezeteknek nem volt kifogásuk az intézkedés ellen – jegyezte meg Hrib.

Az éjjeli sörtúrák betiltását a városban érvényes piaci szabályzat módosításával érte el a önkormányzat. A módosított szabályzat értelmében az éjjeli órákban – este tíztől reggel hatig - csak az arra kijelölt helyeken szabad piaci, üzleti tevékenységet folytatni, s az úgynevezett "mozgó üzleti tevékenység" tiltva van.

A prágai önkormányzat a cseh főváros jó hírnevét is védeni szeretné e döntésével. A városvezetésnek nem tetszik, hogy elsősorban a nyugatiak számára olcsó sörturizmus, a könnyen hozzáférhető alkohol és a szexturizmus következtében csorbul Prága hírneve mint értékes kulturális központ.

A cseh főváros szállodáit és panzióit tavaly 7,4 millió turista kereste fel, 25 százalékkal több, mint 2022-ben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Horvátországban 970 euróra nő a bruttó minimálbér januártól

Horvátországban 970 euróra nő a bruttó minimálbér januártól

Horvátországban 2025. január 1-jétől a minimálbér 130 euróval bruttó 970 euróra (közel 390 ezer forint), az átlagbér pedig a kormány mandátumának végéig, 2028-ig 1600 euróra (640 ezer forint) nő - mondta Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök kedden a parlamentben.
Weberék óriási öngólt rúgtak a kommunista tempójukkal

Weberék óriási öngólt rúgtak a kommunista tempójukkal

Újra külföldről akarják megmondani, milyen kormánya legyen Magyarországnak. Ezúttal az Európai Néppárt osztotta meg azt, hogy szerinte itt az ideje Orbán Viktor távozásának, azonban az internet népe ízekre szedte az erről szóló bejegyzést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!