2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Varsóban tanácskoznak a Bukaresti Kilencek

A Bukaresti Kilencek vezetőivel találkozott szerdán Joe Biden amerikai elnök Varsóban. A megbeszélésre az Ukrajna elleni orosz agressziós háború kitörésének egy éves évfordulója alkalmából kerül sor. Az egyeztetés célja, hogy a háború okozta biztonsági kihívások közepette folytassa a koordinációt a NATO keleti szövetségesei és az Egyesült Államok között.

  • Varsóban tanácskoznak a Bukaresti Kilencek

A Biden-adminisztráció egyébként még tavaly nyáron jelentette be, hogy állandó amerikai helyőrséget hoz létre Lengyelországban, és ezzel tartósan megveti a lábát a NATO keleti szárnyán.

A csúcstalálkozón Magyarországot Novák Katalin képviseli. A köztársasági elnök korábban ismertette, hogy a találkozó plenáris ülésén felszólalásában arra kéri majd Joe Bident, hogy mihamarabb kezdjék meg a béketárgyalásokat Ukrajnával és Oroszországgal.

A béke megteremtésére és megőrzésére kell összpontosítani - hangsúlyozta Novák Katalin szerdán a Bukaresti Kilencek csúcstalálkozóján Varsóban. Az államfő kiemelte: 2022. február 24. óta a helyzet világossá teszi, hogy minden országnak képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát. A NATO, a közös védelmi szövetség pedig egyértelműen a megfelelő keret, amelyben hatékony az együttműködés. Hozzátette: alapvető érdekünk, hogy tovább erősítsük a NATO keleti szárnyát, s ezt Magyarország teljes mértékben támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Virág Barnabás: Normalizálódott a kamatkörnyezet

Virág Barnabás: Normalizálódott a kamatkörnyezet

A Monetáris Tanács az effektív ráta 100 bázispontos csökkentésével lezárta a rendkívüli kamatkörnyezet normalizációját, összezárt az alapkamat és az egynapos betéti gyorstender kamata - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke online háttérbeszélgetésen kedden.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!