2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Varsóban tanácskoznak a Bukaresti Kilencek

A Bukaresti Kilencek vezetőivel találkozott szerdán Joe Biden amerikai elnök Varsóban. A megbeszélésre az Ukrajna elleni orosz agressziós háború kitörésének egy éves évfordulója alkalmából kerül sor. Az egyeztetés célja, hogy a háború okozta biztonsági kihívások közepette folytassa a koordinációt a NATO keleti szövetségesei és az Egyesült Államok között.

  • Varsóban tanácskoznak a Bukaresti Kilencek

A Biden-adminisztráció egyébként még tavaly nyáron jelentette be, hogy állandó amerikai helyőrséget hoz létre Lengyelországban, és ezzel tartósan megveti a lábát a NATO keleti szárnyán.

A csúcstalálkozón Magyarországot Novák Katalin képviseli. A köztársasági elnök korábban ismertette, hogy a találkozó plenáris ülésén felszólalásában arra kéri majd Joe Bident, hogy mihamarabb kezdjék meg a béketárgyalásokat Ukrajnával és Oroszországgal.

A béke megteremtésére és megőrzésére kell összpontosítani - hangsúlyozta Novák Katalin szerdán a Bukaresti Kilencek csúcstalálkozóján Varsóban. Az államfő kiemelte: 2022. február 24. óta a helyzet világossá teszi, hogy minden országnak képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát. A NATO, a közös védelmi szövetség pedig egyértelműen a megfelelő keret, amelyben hatékony az együttműködés. Hozzátette: alapvető érdekünk, hogy tovább erősítsük a NATO keleti szárnyát, s ezt Magyarország teljes mértékben támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Földrengés volt Nápoly közelében

Földrengés volt Nápoly közelében

Nápoly környékét 3,6 erősségű földrengés rázta meg csütörtökön reggel az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) közlése szerint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!