2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Közelünkben a Kelet 03:00

Külföld

Van egy ország, ahol már 200 százalék fölött jár az infláció

Argentínában 1991 óta a legmagasabb szintre, 200 százalék fölé emelkedett az infláció decemberben.

  • Van egy ország, ahol már 200 százalék fölött jár az infláció

Az argentin statisztikai hivatal azt közölte, hogy a decemberi éves infláció 211,4 százalék volt, a novemberi 160,9 százalék után.

A fogyasztói árak havi szintű növekedése 25,5 százalék volt decemberben, duplája a novemberi 12,8 százaléknak.

Havi összevetésben egyebek között a szolgáltatások költségnövekedése decemberben 31,7 százalékra gyorsult az egy hónappal korábbi 10,4 százalékról, az éttermek és szállodák árai 21,6 százalékkal nőttek a novemberi 12 százalék után, az alkohol- és dohánytermékek drágulása 20,2 százalékra gyorsult a novemberi 11,8 százalékról, az egészségügyi szolgáltatások ára 32,6 százalékkal nőtt a novemberi 15,9 százalékot követően, míg a lakhatási és rezsiköltségek 13,8 százalékkal nőttek a novemberi 7,1 százlék után.

A kiemelkedően magas infláció Argentínában elsősorban annak tudható be, hogy az ország előző kormánya pénzt nyomtatott az állami kiadások finanszírozására

- jegyezték meg szakértők, akik szerint a pesót decemberben azonnal 50 százalékkal leértékelő új kormány lépései szintén hozzájárultak az infláció növekedéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

A Vezércikk mai adásában többi között szó volt Clark tábornok a Soros-hálózatot leleplező rejtélyes videójáról, a baloldal 860 millió forintba kerülő kéretlen sms-eiről, Gyurcsány fenyegetőzéséről és a bővítéspárti magyar EU-elnökségről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb Biden került bajba

Újabb Biden került bajba

Az üzletemberként dolgozó James Bident a testvéréhez fűződő üzleti és pénzügyi kapcsolatairól kérdezték a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjai.
Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Velkovics Vilmos vendége Prőhle Gergely, korábbi berlini nagykövet, az NKE intézet igazgatója volt, akivel többi között a következő témákat beszélték meg. A menedékkérők állami segélyezésének formájaként bevezetik Németországban a fizetési kártyát, a konzervatív ellenzék megtiltaná, hogy alkoholt és cigarettát lehessen vásárolni a kártyával, Komplett városrészeket vettek át a bevándorlók Berlinben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!