2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Külföld

Útnak indult, majd lezuhant a SpaceX űrrakétája

Sikeresen kilőtték a SpaceX-et, azonban az űrhajó pár perccel az indulás után felrobbantotta magát. A szakemberek szerint a történelmi jelentőségű teszt így is nagy lépés az űrutazás szempontjából.

  • Útnak indult, majd lezuhant a SpaceX űrrakétája

A világ legnagyobb, mintegy 120 méteres űrhajójának és hordozójának első éles tesztje történelmi jelentőségű.

A siker azonban nem teljesen valósult meg. A rakéta az indítás után 4 perccel, 39 kilométeres magasságban, mikor a ketté kellett volna válnia darabjaira hullott.

A felrobbanás ellenére a vállalat sikeresnek értékelte a tesztet.

A rakétát először hétfőn akarták indítani, ugyanakkor az utolsó pillanatban, (mindössze 8 perccel a kilövés előtt) derült ki, a nyomáskiegyenlítő rendszerben probléma merült fel. A rendszert kifejezetten a hosszabb űrutazásokra tervezik. Előbb a Holdra, majd onnan a Marsra szállítanának vele embereket a tervek szerint akár már 2024-ben. A szakemberek éppen ezért hangsúlyozták, éppen ezért fontos, hogy az ilyen, és ehhez hasonló problémák mielőbb kiderüljenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön is törvénnyel védené hazánk függetlenségét a külföldi befolyásolási kísérletektől?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!