2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Külföld

Út menti pokolgép ölt meg több embert Afganisztánban

Út mentén elhelyezett pokolgép robbant fel az észak-afganisztáni Kunduz tartományban, legalább 7 civil meghalt, 6-an megsebesültek - közölték helyi hatósági források kedden.

A tartományi kormányzat szóvivője szerint a hétfő esti merénylet áldozatai az északkeleti Badahsán tartományból érkeztek Kunduzba, amelynek ez a része a tálibok ellenőrzése alatt áll.

Az elmúlt hetekben a radikálisok több, halálos áldozatokkal járó támadást követtek el a helyi biztonsági erők ellen.

Az ENSZ múlt hónapban közzétett jelentése szerint a kormányerők és a radikálisok közti összecsapások civil áldozatainak a száma idén áprilisban magasabb volt, mint 2019-nek ebben az időszakában.

A ramadán böjti hónap végét jelző ünnep alkalmából a tálibok háromnapos tűzszünetet hirdettek, ám ennek lejártával ismét nőtt az erőszakos cselekmények száma.

Az ENSZ afganisztáni missziójának (UNAMA) adatai szerint a tálibok merényletei áprilisban 208 civil áldozattal jártak, a kormányerők hadműveletei miatt pedig 172 civil halt meg.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Francia-brit feszültség a migránsválság miatt

Franciaország nem hagyja magát zsarolni a britektől – közölte Gérald Darmanin francia belügyminiszter Calais-ban. 2021. november 29.

Nagy-Britannia összehívta a G7-ek egészségügyi minisztereit

Jelenleg Nagy-Britannia látja el a soros elnökséget a G7 csoportban. 2021. november 29.

Dél-Afrikai Orvosszövetség elnöke: Az omicron nem okoz súlyos covid-betegséget

Az omicron már több európai országban is megjelent. 2021. november 28.

Legfrisebb híreink

Édesanyja halálát hazudta a csaló

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!