2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Erdély és Románia 11:05

Külföld

USA-bosszú? – Leállt az internet Észak-Koreában

Egy időre teljesen leállt az internet Észak-Koreában, miután az amerikai kormány válaszlépéseket helyezett kilátásba a Sony filmstúdió elleni hackertámadás miatt, amivel a kommunista országot vádolja. A BBC által idézett szakértők szerint az internetkimaradást hackertámadás is okozhatta. A Fehér Ház nem kommentálta a történteket, de Barack Obama pénteken arról beszélt, hogy válaszolni fognak a sztálinista ország számítógépes támadásaira.

Az amerikai ENSZ-nagykövet a Biztonsági Tanácsban utasította vissza azt az észak-koreai követelést, hogy közösen vizsgálják ki a Sony szervereinek feltörését. Washington szerint a kommunista ország áll a hackercsoport mögött, amely később terrortámadásokkal is megfenyegette az amerikai mozikat, ha műsorra tűzik a Kim Dzsong Un megöléséről szóló filmet. A Sony emiatt döntött úgy, hogy nem mutatja be a vígjátékot.

– Nem elégedtek meg azzal, hogy a saját népüktől megtagadják a szólásszabadságot, az észak-koreai rezsim már a mi hazánkban is korlátozni akarja ezt a szabadságjogot. Észak-Korea súlyosan megfenyegette az Egyesült Államokat, ha nem működik együtt az általuk indított támadás kivizsgálásában. Ez abszurd, de pont ilyen reakcióra számítottunk – mondta Samantha Power amerikai ENSZ-nagykövet.

 


Egy amerikai internetelemző cég szerint a hétvégén egy időre gyakorlatilag teljesen leállt az internet Észak-Koreában, ahol egyébként is csak egy szűk rétegnek van hozzáférése a világhálóhoz. A Fehér Ház nem kommentálta az értesülést, de Barack Obama pénteken arról beszélt, hogy választ fognak adni a sztálinista ország számítógépes támadásaira. Mindeközben az Amerikával szövetséges Dél-Koreára is átterjedni látszik a konfliktus. A szöuli kormány komoly nemzetbiztonsági fenyegetésként kezeli, hogy egyelőre ismeretlen elkövetők feltöltötték Dél-Korea nukleáris erőművének tervrajzait az internetre.

A szöuli vezetés nem zárja ki, hogy Észak-Korea áll a támadás mögött.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Politico: a szankciók elhibázottak

Politico: a szankciók elhibázottak

A Politico hasábjain elemzi az orosz–ukrán háborút Andreas Umland, a Svéd Nemzetközi Ügyek Intézete Stockholmi Kelet-európai Tanulmányok Központjának elemzője, aki szerint a Nyugat nem elég határozott Oroszországgal szemben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!