2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

USA 2020: Nők a kampányban

A középpontban ezúttal a nők voltak. A 2 nagy párt jelöltjének feleségéről beszéltek, és szót ejtettek a nőjogi mozgalmakról. A kampány mellett kiemelten foglalkoztak tehát Donald Trump és Joe Biden feleségével.

  • USA 2020: Nők a kampányban

Eddigi adásainkban szó volt már a 2 legesélyesebb jelöltről, de keveset tudunk Trump elnök és első számú kihívójának a feleségéről. Melania Trump 50 éves, Jill Biden 69 esztendős. A first lady szlovén származású és 180 centiméter magas, a volt alelnök felesége pedig olasz, angol és skót felmenőkkel bír, magassága 168 centiméter. Mindketten egyetemet végeztek, míg Melania Trump modell és ékszertervező, addig Jill Biden pedagógus, azon belül is angol tanár. Mindkét hölgy párttag. Stílszerűen Melania Trump republikánus, Jill Biden pedig demokrata. Közös továbbá bennük az is, hogy jelenlegi férjüktől egyaránt egy-egy gyerekük van

A demokraták elnökjelöltje is leadta a szavazatát. Joe Biden személyesen voksolt a felesége kíséretében. 

Csütörtök reggelig már több mint 75 millió választotta a korai szavazás lehetőségével. Csaknem 50 millióan levélben adták le voksukat. Szakértők szerint a részvételi arány a mostani amerikai elnökválasztáson lehet a legmagasabb az elmúlt száz évben.

A 77 éves demokrata aspiráns miután szavazott azt mondta, ha ő nyer akkor helyesen fog cselekedni a koronavírus elleni harcban. Joe Biden kiállt a philadelphiai radikális baloldali tüntetők mellett, igaz az erőszakot elítélte.

Pár nappal az amerikai választások előtt előtt az elnök Arizonában kampányolt.

Trump élesen bírálta riválisa járványkezelési terveit. 

Az elnök kampány rendezvényén feltűnt a Brexit egyik meghatározó alakja is Nigel Farage.

Az elnökválasztás formálisan november 3-án, azaz jövő kedden tartják az Egyesült Államokban.

Érződik, hogy már csak 5 nap van hátra a mindent eldöntő voksolásig. A 2 elnökjelölt keményen bírálta egymást. Mindketten a koronavírus-járványra adandó helyes válaszokat hiányolták a másik részéről.

Teljes adás:

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A Belügyminisztérium közleménye

A Belügyminisztérium közleménye

Magyarország belügyminisztere Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos r. törzszászlós urat, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét, aki 2023. szeptember 20-án Esztergomban, egy körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély - az elsődleges adatok alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Egy francia-német javaslat eltörölné a vétójogot az Unióban

Egy francia-német javaslat eltörölné a vétójogot az Unióban

Az Uniónak radikális változáson kell átmennie ahhoz, hogy új tagokat vegyen fel. A bővítés után hatékony uniós kormányzásra lesz szükség, ezért át kell térni a többségi döntéshozatalra. Többek között ez áll abban a javaslatcsomagban, amit Franciaország és Németország dolgozott ki, és amely az elkövetkező hónapokban tárgyalóasztalon lehet az uniós egyeztetéseken.
Nem jut elég élőhely a medvéknek Romániában

Nem jut elég élőhely a medvéknek Romániában

Folyamatban van Romániában a medvék genetikai minták alapján történő egyedbecslése. Az előzetes eredmények alapján több ezer medvének nem jut megfelelő élőhely. A helyzetet csak rontja, hogy ezen élőhelyek is egyre csak veszítenek eltartóképességükből. Bukarestből Hermann Endre tudósított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!