2021. június 16.,
szerda, Jusztin napja

USA 2020 – Elnökválasztás: Félrevezetőek lehetnek a közvélemény-kutatások

Hír TV

2020. október 20., kedd 07:35

Október 19-étől november 6-ig mindennap este 22 óra 30 perctől együtt izgulhatjuk végig az amerikai elnökválasztás finishét és magát a választást is.

A műsor legelején Gantner Barnabás műsorvezető ismertette az amerikai közvéleménykutatók összesített felméréseinek állását, amelyből kiderült, hogy Joe Biden a demokraták jelöltje jelenleg 10 százalékkal vezet a jelenlegi elnök, a republikánus Donald Trump előtt. Azonban a műsorvezető felhívta a figyelmet arra, hogy korántsem biztos, hogy ilyen magas Biden előnye, hiszen elég csak visszagondolni 2016-ra, amikor a kampány ugyanezen szakaszában ugyancsak 10 százalékkal vezetett Hillary Clinton, végül mégis Donald Trump lett az elnök.

A műsor vendége Magyarics Tamás Amerika-szakértő volt, akivel Gantner Barnabás felidézte a 2016-os eseményeket. A szakértő rámutatott arra, hogy a nagy közvéleménykutatók közül most is csak egy jósolja Trump győzelmét, pont ugyanaz, amely négy évvel ezelőtt is azt jelezte előre, hogy a republikánusuk jelöltje lesz a befutó.

Majd arról is beszélgettek, hogy mely államok számítanak hagyományosan republikánus pártinak, és melyekben szavaznak inkább a demokratákra.

De a műsor során kapcsolták a Newsmax TV Fehér házi tudósítóját is, aki beszámolt a kampány aktuális történéseiről.

Teljes adás:

Hír TV