2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Trump vagy Harris?

Következik:

Híradó 23:00

Külföld

Ukrán légierő: Oroszország tizenöt kamikaze drónt indított Ukrajna ellen

Az ukrán légierő lelőtt 13-at abból a 15 iráni gyártású kamikaze drónból, amelyeket az orosz erők hétfőre virradó éjjel indítottak Ukrajna ellen - közölte Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője egy tévéműsorban.

  • Ukrán légierő: Oroszország tizenöt kamikaze drónt indított Ukrajna ellen

"Az orosz erők északi irányból drónokat indítottak. Ezek Sahíd-136 típusú, iráni gyártású kamikaze drónok voltak. 15-öt indítottak, és ebből 13-at a légvédelem különféle fegyverekkel megsemmisített" - mondta el a szóvivő. Az ukrán légvédelemnek ezt az eredményét "elég jónak" minősítette. Arra kérte Ukrajna lakosságát, hogy ne hagyják figyelmen kívül a légi riasztásokat.

Vasárnap esete Kijevben, és az ukrajnai régiók csaknem felében légiriadót rendeltek el, amely hajnali négy óráig tartott - emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn ismét összehívta a haditanácsot. Az elnöki iroda közlése szerint az ülésen a hadműveleti-stratégiai csapatcsoportok parancsnokai beszámoltak az államfőnek a frontokon kialakult helyzetről. Részletesen megvizsgálták a Donyeck megyei Bahmutnál kialakult hadiállapotot. A városnál már több hete heves harcok dúlnak az ukrán és az orosz erők között. A védelmi hadművelet menetét értékelve az elnök megkérdezte Valerij Zaluzsnijt, az ukrán fegyveres erők főparancsnokát, és Olekszandr Szirszkijt, a szárazföldi erők parancsnokát a Bahmutot érintő további intézkedésekről. Az elnöki iroda közleménye szerint katonai vezetők támogatták a védekezési hadművelet folytatását, és a bahmuti ukrán állások további erősítését.

A Herszon megyei kormányzói hivatal arról tájékoztatott, hogy az elmúlt nap folyamán az orosz erők a megyeszékhelyt, Herszont és több régióbeli települést tűz alá vettek. Ponyatyivka faluban célzottan egy lakóházra nyitottak tüzet, aminek következtében egy anya két gyermekével - egy 15 és egy 7 éves fiúval - együtt életét vesztetette. A Herszon peremvidékén fekvő Kingyijka településen az oroszok a vasárnapi istentisztelet idején nyitottak tüzet egy templomra. A bent lévő nagy számú hívő közül senki sem sérült meg, a lövedék a templom melletti paplakba csapódott.

Az ukrán vezérkar hétfő reggeli helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az elmúlt nap során mintegy 650-nel 153 770-ra emelkedett az Ukrajnában elesett orosz katonák száma. Tájékoztatása szerint az orosz hadsereg tavaly február óta 3423 harckocsit és 2433 tüzérségi rendszert veszített Ukrajnában.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!