2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Ukrajnában a feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

Az ukrán Hromadske hírportálnak a hadkiegészítők és a toborzóirodák dolgozói is elmondták, hogy a mozgósítást elkerülőket leggyakrabban saját rokonaik, különösen a feleségek szokták feljelenteni, ezzel „oldva meg” a családi problémákat. Ez pedig a hadsereg megítélését is tovább rontja, amelyre Ukrajnában egyre többen tekintenek büntetőtestületként.

  • Ukrajnában a feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

A toborzók szerint a problémáért elsősorban maguk a hadköteles ukránok felelősek, akik elfelejtik időben megújítani a felmentéseiket, nem teljesítik az ehhez szükséges követelményeket vagy direkt megpróbálnak elmenekülni a hadsereg dolgozói elől.

A sorkatonaság kibővítése óta egyre gyakrabban érkeznek telefonhívások az irodákba, főleg az érintett feleségektől vagy más rokonoktól, hogy feljelentsék bujkáló családtagjaikat.

Felvesszük a telefont, és egy nő pontosan elmondja nekünk, hol találjuk a férjét, és kéri, hogy minél előbb kapjuk el. Rengetegen vannak, akik velünk próbálják megoldatni a családi gondjaikat, vagy bosszút állni családtagjaikon

– nyilatkozta Katerina Hubrij, a Vinnicai megyei toborzási és szociális támogatási központ alkalmazottja, aki szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy a hadseregre rengetegen „büntetőtestületként” tekintenek, és ez a morálnak is árt a háborúban álló Ukrajna számára.

A teljes cikket a VG.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!