2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Külföld

Ukrajna teljes területén légiriadót rendeltek el

Szuperszonikus bombázó szállt fel Oroszországban, egy Tu–22M nagy hatótávolságú hadászati repülő. Kijevet is beleértve egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el. Közben Zelenszkij a hozzá látogató spanyol miniszterelnöktől azt kérte, hogy helyezzen nyomást azokra az országokra is, akik nem álltak be az ukrán béketerv mögé.

  • Ukrajna teljes területén légiriadót rendeltek el

Megszólaltak Kijevben a légvédelmi szirénák. 12 nap után ismét az ukrán fővárost vették célba az oroszok. A kijevi jelentések szerint a dróntörmelékek három magánházban okoztak károkat a környéken. A riasztást a nap folyamán szinte egész Ukrajna területére kiadták. Bahmutnál kudarcba fulladt az ukránok offenzívája az orosz beszámolók szerint.

Volodimir Zelenszkij ezzel szemben az ukrán ellentámadás sikereiről tájékoztatta a Kijevbe látogató spanyol miniszterelnököt. Ennek ellenére további katonai támogatást kért tőle., amiről Pedro Sanches biztosította is.

,,A régóta tartó és intenzív együttműködésen felül Spanyolország hamarosan újabb támogatást szállít a háborús erőfeszítések megsegítésére. Beleértve négy Leopard harckocsit és páncélozott szállítójárművet. Sebészeti kapacitással rendelkező hordozható terepkórház átadására is készülünk, hogy javítsuk Ukrajna képességét a frontok közelében megsérült katonák és civilek gyógyítására." - jelentette ki Pedro Sanches.

A spanyol miniszterelnök továbbá 55 millió eurót is felajánlott Ukrajna újjáépítésére. Pedro Sanchez az ukrán béketerv támogatásáról is biztosította az elnököt. Volodimir Zelenszkij reményét fejezte ki, hogy Spanyolország a soros Európai Uniós elnöksége alatt nyomást gyakorol majd azokra az országokra is, akik nem álltak be az ukrán béketerv mögé.

,,Nagyon fontos számomra, hogy Latin-Amerika meghalljon minket. Fontos számunkra, hogy ne csak Európa és állandó stratégiai partnereink, hanem Latin-Amerika, India, Kína és Ázsia is csatlakozzon a béketervhez. Mert a háború lezárása így gyorsabb lesz. Ez a politikai nyomás lehet az igazi döntő végpont ebben a háborúban.” - közölte az ukrán miniszterelnök.

A spanyol miniszterelnök meghívta Volodimir Zelenszkijt, hogy csatlakozzon a július 17-18-án tartandó EU-Latin-Amerika csúcsra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!