2024. 09. 14. Szombat Szeréna, Roxána napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 11:00

Külföld

Újabb véres támadások történtek Németországban

A németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban szerdán újabb késes támadásokat követtek el, ezekben ketten megsebesültek - közölte a dortmundi rendőrség és a bochumi ügyészség, és ezzel kapcsolatban a dpa német hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a hatósági adatok szerint a tartományban jelentősen megnövekedett a késsel elkövetett erőszakcselekmények száma.

  • Újabb véres támadások történtek Németországban

Recklinghausenben szerdán egy 49 éves férfi egy lakóház folyosóján megsebesített egy 53 éves férfit. Az áldozatot mentővel kórházba szállították, az elkövetőt pedig letartóztatták. A kést a rendőrség lefoglalta.

Ugyanitt egy késsel felfegyverzett 33 éves férfi ámokfutásba kezdett egy lakóházban, melynek következtében a szemtanúk riasztották hatóságokat. A kiérkező rendőrök rálőttek a támadóra, aki halálos sebesüléseket szenvedett. A dortmundi hatóságok vizsgálják, hogy a rendőrök fegyverhasználata jogos volt-e.

Ugyanezen a napon Dorstenben, szintén Recklinghausen körzetében egy férfi szúrt sebeket szenvedett egy vita során. A gyanúsított elmenekült, a sebesült férfit az alstadti kerület egyik utcájában találták meg. Az elkövető elleni hajtóvadászat csütörtök reggelig eredménytelen maradt.

Észak-Rajna-Vesztfáliában már tavaly drámaian megnőtt a közterületeken elkövetett késes erőszakcselekmények száma: 43 százalékos növekedéssel 3540 esetet regisztráltak.

A recklinghauseni incidensek előtt egy nappal ugyanebben a tartományban, az alsó-rajnai Moersben egy késekkel felfegyverzett férfit lőtt agyon a rendőség. A 26 éves német férfi két késsel a kezében rátámadt a rendőrökre, akik ezután tüzet nyitottak rá. Az incidenst megelőzően már számos segélyhívás érkezett, ugyanis a férfi több járókelőt megtámadott, illetve megfenyegetett. A nyomozók szerint a férfi mentális problémákkal küzdött.

Múlt héten pénteken Solingenben feltételezhetően iszlamista indíttatású támadást követtek el, mely politikai viták sorát váltotta ki. Az üggyel kapcsolatban egy 26 éves férfit vettek őrizetbe, aki három embert ölt meg késsel, illetve nyolc másikat megsebesített.

A solingeni támadás következményeként a német kormány a fegyvertartási szabályok további szigorítását helyezte kilátásba. Nancy Faeser belügyminiszter tervei szerint a jelenlegi tizenkét centiméteres pengehossz helyett hamarosan legfeljebb hat centiméteres pengehosszúságú késeket tarthatnak maguknál az emberek nyilvános helyeken. A veszélyes rugós kések használata pedig általános tilalom alá esne.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rákay Philip: A Mérce.hu egy ótvar, egy hányinger + videó

Rákay Philip: A Mérce.hu egy ótvar, egy hányinger + videó

A külföldről érkező több mint tízmilliós támogatás ellenére ismét olvasóitól kér anyagi segítséget a Mérce.hu. A híre a Vezércikk vendégei, köztük Rákay Philip kommunikációs szakember is reagált, aki nem rejtette véka alá, hogy mennyire megveti az újkommunista portált.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Észak-Koreában tárgyalt Szergej Sojgu

Észak-Koreában tárgyalt Szergej Sojgu

A biztonsági kérdésekben folytatott stratégiai együttműködés fokozásáról állapodott meg Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára Kim Dzsongün észak-koreai vezetővel Phenjanban folytatott tárgyalásukon - közölte a hivatalos észak-koreai hírügynökség, a KCNA szombaton.
Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Árvízvédelmi készültséget rendeltek el a hét végére a Duna mentén fekvő közép-európai országokban; a régió felett örvénylő, heves esőzésekkel, viharos széllel érkezett Boris nevű mediterrán ciklon további áradásokat és földcsuszamlásokat okozhat Csehország, Lengyelország, Ausztria, Németország, Szlovákia és Magyarország számos területén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!