2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Újabb túszt fejezett le az Iszlám Állam

Újabb brit túszt öltek meg az Iszlám Állam fegyveresei. A lefejezést egy interneten közzétett videón jelentették be. A brit kormányfő kijelentette, hogy ha a felvétel valódi, akkor az a szervezet barbárságát igazolja.

Egy 47 éves férfi az újabb áldozata az Iszlám Államnak. Alan Henning lefejezését is videofelvételen közölte a szélsőséges szunnita szervezet. A terroristák az amerikai elnöknek üzennek, azt követelik, hogy állítsa le a légicsapásokat Szíria és Irak ellen, s azzal fenyegetőznek, hogy újabb túszt végeznek ki. A hadműveletekben Washington mellett több európai ország, Nagy-Britannia és Franciaország is részt vesz.

A férfi korábban taxisofőrként dolgozott Manchesterben, majd Szíriában egy szegélyszervezet munkatársaként ejtették túszul decemberben az Iszlám Állam fegyveresei. A kivégzés előtt a férfi felesége videoüzenetben kérte a terroristákat, engedjék szabadon a férjét.

Közleményben ítélte el a förtelmes gyilkosságnak nevezett lefejezést már a felvétel hitelességének ellenőrzése előtt David Cameron brit kormányfő.

Az amerikai elnök tanácsadója a felelősök bíróság elé állítását, az Iszlám Állam meggyengítését és állásaik megsemmisítését ígérte. „Ismerjük, láttuk és elemezzük a legújabb videót. Ha tényleg hiteles, az ismét az az Iszlám Állam brutalitását jelzi. Együtt érzünk a brit segélymunkás és a többi túsz családjával is” – közölte Lisa Monaco, az amerikai elnök belbiztonsági és terrorelhárítási tanácsadója.

Az ENSZ és az Európai Bizottság is elítélte az újabb lefejezést. „A Biztonsági Tanács tagjai határozottan elítélik Alan Henning szörnyű és gyáva meggyilkolását, amelyet a Iszlám Állam hajtott végre. Ez a bűncselekmény tragikus emlékeztető azokra a veszélyekre, amelyekkel a segélymunkások nap mint nap szembesülnek Szíriában. Ismét megmutatta az Iszlám Állam kegyetlenségét, amely több ezer szíriai és iraki megkínzásáért felelős” – mondta Maria Cristina Perceval, az ENSZ Biztonsági Tanácsa elnöke.

A világszervezet nemzetközi összefogást sürgetett az Iszlám Állam, azA n-Núszra Front és az Al-Kaidához köthető más szervezetek ellen. Henning a negyedik lefejezett nyugati túsz. Korábban két amerikai újságírót és egy brit segélymunkást végeztek ki a szervezet tagjai, akik Irakban és Szíriában jelentős területeket foglaltak el. Egy velük szövetséges algériai terrorszervezet nemrég egy francia turistát végzett ki hasonló módszerrel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!