2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk 02:00

Külföld

Újabb túsz megölésével fenyeget az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam egy jordániai pilóta megölését helyezte kilátásba, amennyiben Jordánia nem enged szabadon egy bebörtönzött iraki terroristanőt csütörtökön napnyugtáig. Az üzenetet állítólag az a japán újságíró olvasta fel, aki szintén a dzsihadisták fogságában van. A japán kormány közölte, ellenőrzik a hangüzenet hitelességét. Jordánia pedig azt jelentette be, biztosítékot kaptak az Iszlám Államtól arra, hogy a pilóta biztonságban van. Ammán egyébként hajlandó a fogolycserére, készek elengedni iraki foglyukat, ha a pilóta épségben kiszabadul.

Egyelőre minden csendes annál a török–szíriai határátkelőnél, ahol a tervek szerint foglyokat cserélhet Jordánia és az Iszlám Állam. A dzsihadista szervezet csütörtök napnyugtakor bonyolítaná le a cserét: a fogságukban lévő jordániai pilótát elengedik, ha Jordánia szabadon enged egy iraki terroristanőt. Ellenkező esetben megölik a pilótát és a fogságukban lévő másik túszt, egy japán újságírót.

Ammán közölte: abban az esetben kész szabadon bocsátani az iraki foglyot, ha épségben kiszabadul a pilóta. „A királyunk együttérzését fejezte ki nekem, én pedig közvetítettem neki a törzsünk szándékait. Ő nagyon gondosan elolvasta az írásos kérvényt a fiam megmentéséről, azután zsebre tette” – mondta a jordániai fogoly apja.

A dzsihadisták Jordániához intézett ultimátumát állítólag a japán újságíró olvasta fel a hangüzenetben. Arról egyelőre nincs hír, hogy őt is szabadon engedik-e a csere keretében. „Továbbra is gyűjtjük az információkat és elemezzük azokat. Mi a kormányban azon dolgozunk, hogy Mr. Goto mielőbb kiszabaduljon” – mondta a japán külügyminiszter.


A dzsihadisták múlt héten már megölték az egyik japán túszukat. Korábban 200 millió dolláros váltságdíjat követeltek a két fogoly elengedéséért, Japán ugyanis korábban ennyi pénzt ígért az Iszlám Állam elleni harc támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!