2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

Külföld

Újabb tankokat ígért Németország Ukrajnának

Újabb tankokat ígért Németország Ukrajnának. A tervek szerint a jövő év végéig, több mint 170 tankot szállítanak Ukrajnába.

  • Újabb tankokat ígért Németország Ukrajnának

A hadi eszközöket a német hadsereg két évtizeddel ezelőtt leszerelte, így azokat korszerűsíteni kell, de várhatóan 80 darab érkezik belőlük Ukrajnába az év végéig.

Lipcséből Szűr Krisztina tudósított:

A német kormány támogatási eufóriában ég - eddig Ukrajnának az ország 3,3 milliárd eurónyi katonai támogatást nyújtott, amiben a Leopard 1es és 2 es tankok ára még nincs is benne. A héten Boris Pistorius honvédelmi miniszter Kijevben járt és ahogy ő fogalmazott, már a zsebében vitte azt az ígéretet, hogy Németország 2024-ig kb. 178 tankot fog szállítani Ukrajnának, mégpedig a Leopard 2-ek után most Leopard 1-et. A szám azért nem konkrét, mert nem lehet tudni, hogy hány tank lesz szállítható állapotban, jelen pillanatban még nagy részük a bontóban van, a gyártónál. A német bal- és jobb oldal hevesen kritizálja ezt a döntést: a Leopard 2-es szállítmányok körül hatalmas vita alakult már ki, és most ehhez képest egy sokkal nagyobb számban szállítandó Leopard 1-es megdöbbentő és túl gyors – szerintük. Egyrészt a háború támogatásának tekinthető, hiszen hogyha 2024-ben még tankokat szállítunk, akkor abból indulunk ki, hogy addig el fog tartani a háború. A másik kritikus pont az az, hogy a bal- és jobboldal szerint egyaránt veszélyes játékot űz Németország: bármikor háborúzó félként foghatja fel őt Oroszország.

A harmadik probléma pedig, amit minden kritikus megfogalmaz, többek közt katonai szakértők is, hogy a német haderő nagyon nincs jó állapotban, tehát hogyha állandóan elajándékoznak haditechnikákat, akkor nagyon nagy mértékben csökken a német hadsereg katonai képessége is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!